Ekol TV'de Kontrol Noktası programında gazeteci Ferhat Murat'ın Meral Akşener'in ofis açacağını söylemesinin ardından, gazeteci İsmail Saymaz dün sosyal medya hesabından Akşener’in Çankaya’da Cinnah Caddesi'nde ofis tuttuğunu iddia etmişti.

Milliyet’ten Coşkun Ergül'ün bugünkü haberine göre ise, ofis Akşener’in protokol müdürüne ait. Protokol Müdürü Sinan İnce, “Cinnah Caddesi 57 numaralı adresteki ofis benim ofisim, genel başkanla hiçbir ilgisi yok. Genel Başkan için değil orası, onun öyle bir planı da yok. Ofis hazır bir yer, yeni taşınılmış bir yer de değil” dedi. Haberde, Akşener’in ofisi olarak gösteren herkesi İnce'nin mahkemeye vereceğini söylediği ancak İnce’nin bu açıklamasına karşın, Akşener’in ihtiyaç duyması halinde, protokol müdürünün ofisini kullanabileceği de belirtildi. 

FATİH ALTAYLI'NIN DA GÜNDEMİNDEYDİ

Akşener’in ofis açtığı iddiası bugün gazeteci Fatih Altaylı’nın da gündeminde yer aldı. YouTube kanalında değerlendirme yapan Altaylı, “Bazı şeyleri bırakmak zordur, siyaseti de bırakmak zordur. Bırakacağım dersin dersin bırakamazsın, bizim gazetecilik işi de böyle” dedi. 83,85, 86 yaşlarında meslek büyüklerinin de hasta olmalarına rağmen gazeteciliği bırakamadığını anlatan Altaylı, “Aynı şey siyaset için de geçerli. 70 küsur ne uğraşıyorsun… Bundan sonra ne yapmayı planlıyorsun. Bir ofis kurmaya bir şey demiyorum, ofis kur, insanlarla gelsinler, konuşunlar, akıl fikir ver. Ama aktif olarak yeniden seçime gireceğim, onu olacağım, başkan yardımcısı olacağım, şunu olacağım, bunu olacağım… ya gidin ulan diyeceğim. Niye gidin ulan? Bu Türkiye gibi gencecik ülkede bir sürü aklı başında genç düzgün insan arkadan gelirken sen neyin peşindesin. Gelmişsin 70 küsur, 80 yaşına merdiven dayamışsın, tecrübeden yararlanmak konusunda hiçbir itirazım yok” diye konuştu.

“HIRS BİTMİYOR”

Altaylı, “Meral Akşener…Sıçtın batırdın kardeşim. Diyebilir ki zaten ‘ben sıçmak batırmak istiyorum, çok başarılıyım’ diyorsa ona bir şey diyemem. Normal şartlarda başarısız oldun, seçimde başarısız oldun, cumhurbaşkanlığı seçiminde başarısız oldun, her yerde başarısız oldun, daha ne?  Kılıçdaroğlu da öyle. Ya bırakın, birisi gelir size bir şey sorarsa anlatın, sormazlarsa onu da anlatmayın. Ki yani onlara da sorulacak bir şey var mı yok mu açıkçası bilmiyorum, ama bu hırs bitmiyor abi.”

“BİR CACIK OLMAZ ONLARDAN”

Halen demeçler verip, kulisler yaptığını söylediği eski Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ı da örnek olarak anlatan Altaylı, “Türkiye’de kimse bırakamıyor abi bu işi, neden biliyor musun çünkü hobileri yok. Tek kimlikleri o koltuklarda oturmak” dedi. Altaylı konuşmasının sonunda “Neyse kapa konuyu, bir cacık olmaz onlardan boşver. Başkan yardımcısı falan yapacaklarmış Allah aşkına gidin ya” dedi.  

Editör: Haber Merkezi