HAKAN FİDAN BLINKEN'I KABUL ETTİ

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmek üzere Ankara'ya geldi. Blinken'ın uçağı gece yarısı Ankara'ya inerken, karşılamaya Türkiye'den üst düzey bir yetkili gitmedi ve apron aydınlatılmadı. Fidan ve Blinken'ın görüşmesi 3 saat sürerken, görüşme öncesi Hakan Fidan'ın koyduğu mesafe ise dikkat çekti. Fidan, mevkidaşının sarılma hamlesine karşılık vermeyerek sadece elini tuttu.

İMAMOĞLU'NDAN ÖZEL'E ZİYARET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti. İmamoğlu, "Kemal Kılıçdaroğlu'na yürekten teşekkür ediyorum" dedi. Özgür Özel ise "Bizim aramızdaki ilişki kardeşlik ilişkisi, kardeşlik hukukudur ama bu kardeşlik hukuku CHP'yi iktidara taşıyacak" ifadelerini kullandı.

DİLAN POLAT'IN CEZAEVİ BÜTÇESİ

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilan Polat'ın cezaevi bütçesi belli oldu. "Bazen bir AVM'de günlük 750 bin lira harcıyorum" diyen Dilan Polat, cezaevinde kaldığı sürece haftalık sadece 1500 lira harcayabilecek. Dilan Polat hırsızlık ve uyuşturucu suçundan hüküm giyen kişilerle de aynı koğuşta kalacak.

MÜNEVVER KARABULUT OLAYINDA ÇARPICI BAŞVURU

2009 yılında vahşice katledilen Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun gerçekten intihar edip etmediği tartışmalarına son noktayı koyabilecek bir belge ortaya çıktı. Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak oğlunun mezarının açılması ve DNA eşleştirmesi yapılması için talepte bulundu.

2024 SINAV TAKVİMİ

ÖSYM gelecek yıl uygulanacak sınavların programını kamuoyu ile paylaştı. 2024 sınav takvimine göre KPSS 14 Temmuz'da, YKS ise 8-9 Haziran'da gerçekleştirilecek.

KENAN İMİRZALIOĞLU'NUN FİLİSTİN İSYANI

Kim Milyoner Olmak İster programının önceki akşam ekrana gelen bölümünde Filistin sorusu soruldu. Yarışmacının doğru cevabının ardından Gazze'de yaşanan saldırılara tepki gösteren Kenan İmirzalıoğlu, "Gazze'deki sivilleri bütün dünya bir gözünü kapatarak, bir kulağını tıkayarak" izliyor dedi.

BARBENHEIMER FİLMİ GERÇEK OLUYOR

21 Temmuz'da vizyona giren ve seyirciyi ikiye bölerek gişelerde kıyasıya rekabet eden Barbie ve Oppenheimer filmleri bir araya geliyor. Greta Gerwig imzalı Barbie ve Christopher Nolan imzalı Oppenheimer filmlerini bir araya getiren Barbenheimer filminin hazırlıkları başladı. Çekimlerin ise önümüzdeki yıl başlaması planlanıyor.