İstanbul'da, sosyal medya üzerinden "Alevilerin neden bir PKK'si olmalıydı" başlıklı yazısı büyük tartışma yaratan Evren Barış Yavuz, polis tarafından gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Evren Barış Yavuz'un paylaşımıyla ilgili 'terör örgütü propagandası', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ile 'hakaret' suçlarından hakkında işlem yapıldığı belirtildi.

POLİS HAREKETE GEÇTİ, YAVUZ GÖZALTINDA

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Evren Barış Yavuz'un evine operasyon düzenledi. 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ve 'suç işlemeye tahrik' suçlarından şüpheli olarak gözaltına alınan Yavuz, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Burada işlemleri yapılan Evren Barış Yavuz'un ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

CHP KAMPANYASINDA AKTİF ROL ALMIŞTI

Evren Barış Yavuz, daha önce Beşiktaş Belediyesinde görev yapmış ve son yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul kampanyasında aktif rol almıştı. Evren Barış Yavuz'un sabıka kaydında 'terör örgütü propagandası', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ile 'hakaret' suçlarından geçmişe dair kayıtlarının bulunduğu ortaya çıktı.

GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA SÜRÜYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada yer alan ve büyük tepki çeken yazıya ilişkin başlatılan soruşturmayı derinleştiriyor. Evren Barış Yavuz'un yazısı, toplumsal hassasiyetleri tetikleyici nitelikte olduğu için yasal süreç titizlikle yürütülüyor.

Editör: Mevlüt Peker