Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast, adını değiştirmek istiyor. Cezaevinden yeni tahliye olan Samast, isim değişikliği için dilekçe verdi. Ogün Samast kimdir? Ne yaptı? Neden adını cdeğiştirmek istiyor?

ogün-samast-kimdir-Ali-Eren-Karadeniz-Olacak-14-aralık-2023-3

Ogün Samast Kimdir? Ne Yaptı?

Ogün Samast, 19 Ocak 2007'de Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i öldürmüş, ardından bu cinayet sebebi ile 16 yıl 10 ay hapiste kalmıştı. Cezasının kanuni infazını tamamladıktan sonra 15 Kasım 2023’te tahliye edildi. Ağır eleştirilere yol açan bu tahliyeden sonra Samast hakkında “FETÖ adına suç işlemek” suçundan da yeni bir dava açıldı.

ogün-samast-kimdir-Ali-Eren-Karadeniz-Olacak-14-aralık-2023-5

Memleketi Trabzon'da yaşayan Ogün Samast, 6 Aralık'ta, İstanbul'daki davada ifade vermek için Akçaabat Adliyesi'ne geldi. Samast, Akçaabat 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya katıldı. 

ogün-samast-kimdir-Ali-Eren-Karadeniz-Olacak-14-aralık-2023-2

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ İSTİYOR

Ogün Samast, Akçaabat Adliyesine yeni bir başvuru ile tekrar gündeme geldi. Samast ilgili hukuk mahkemesine bir dilekçe verdi ve Türk Medeni Kanunu’nun kendisine verdiği hakkı kullanarak adını soyadını değiştirmek istediğini söyledi. 

ogün-samast-kimdir-Ali-Eren-Karadeniz-Olacak-14-aralık-2023-6

Dilekçede, Ogün Samast adının “Ali Eren Karadeniz olarak değiştirilmesini istediği belirtiliyor. Bunun sebebini “Çocuk yaşta vahim bir olaya karıştım. Bundan dolayı toplum içinde zorluklar yaşıyorum. Rahat edemiyorum, unutulmak istiyorum.” diyerek açıkladı. 

Editör: Nurseli Fırat