ALİ OSMAN ULUSOY KİMDİR?

Ali Osman Ulusoy, 1927 yılında Trabzon'un Of ilçesi, Çamlı Köyü'nde dünyaya gelmiştir. İlkokul'u tamamladıktan sonra babasıyla birlikte nakliye işinde çalışmaya başlayan Ulusoy, büyük emekler sonrasında şirketin başına geçmiş ve birçok kıurumda başkanlık görevinde bulunmuştur. Kısa sürede iş dünyasında başarılarıyla dikkatleri çeken Ulusoy, Ulusoy Holding'in kurucuları arasında yer almıştır. 

Ali Osman Ulusoy, şirketin genişleyerek taşımacılık, otomotiv, konaklama, denizcilik, enerji ve lojistik gibi alanlarda faaliyet göstermesini sağlamıştır. Ali Osman Ulusoy Zehra Ulusoy ile evlenmiş ve iki çocuğu dünyaya gelmiştir. Ali Osman Ulusoy, Trabzonspor'un ilk başkanı ve kurucularından biri olarak 1967-1968 sezonunda başkanlığını yapmıştır.

Ulusoy, tedavi için götürüldüğü İstanbul'da bulunan Acıbadem hastanesinde zatürre nedeniyle 1 Ekim 2014 günü vefat etmiştir. 2 Ekim 2014 Perşembe günü Trabzon'da düzenlenen törenlerin ardından doğduğu ilçe olan Of'ta toprağa verilmiştir.

ALİ OSMAN ULUSOY NEDEN GÜNDEMDE?

Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu, Trabzonspor sponsorları arasında yer almaktadır. Fenerbahçe- Trabzonspor maçında skorbordda yer alan otobüs görseli, sosyal medyada oldukça konuşulmuş ve Trabzonspor'un ilk başkanı ve kurucularından biri olan Ali Osman Ulusoy gündeme gelmiştir. 

Editör: Nurseli Fırat