İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya platformu X’teki kurum yöneticisi onaylı @AliYerlikaya hesabından paylaştığı bilgilere göre, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik operasyonlarda toplam 10.482 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerden 3.744'ü tutuklandı, 1.479'u ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

371.433 DÜZENSİZ GÖÇMEN ÜLKEDEN AYRILDI

Bakan Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, vize/vize muafiyeti veya ikamet süresi dolan 371.433 düzensiz göçmen, Türkiye'nin düzensiz göçle kararlı mücadelesi sonucu ülkeden ayrıldı.

82.000 SURİYELİ GÖNÜLLÜ GERİ DÖNDÜ

Ayrıca, 82.000 Suriyeli vatandaş, gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüş kapsamında ülkelerine geri döndü.

223.856 DÜZENSİZ GÖÇMENİN GİRİŞİ ENGELLENDİ

Bakanlık, sınır fiziki güvenlik sistemleri ve Milli Savunma Bakanlığı'nın kararlı çalışmaları neticesinde 223.856 düzensiz göçmenin sınırlardan girişini engelledi.

254.000 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Operasyonlar, mobil göç araçları ve kararlı çalışmalar sonucu 254.000 düzensiz göçmen yakalandı.

UMUT TACİRLİĞİNE GEÇİT YOK

Yerlikaya, umut tacirliği yaparak insanları kandıran, binlerce insanı ölüme sürükleyen ve Türkiye'yi düzensiz göçün hedefi haline getirmeye çalışan kaçakçılara asla fırsat verilmeyeceğini vurguladı.

GÜVENLİK GÜÇLERİNİ TEBRİK

#TürkiyeninHuzuru etiketini kullandığı paylaşımında, operasyonları başarıyla yürüten Jandarma, Polis, Sahil Güvenlik ve Göç İdaresi Başkanlığı çalışanlarına teşekkür eden Bakan Ali Yerlikaya, ülkenin huzur ve güvenliği için göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin enselerinde olunmaya devam edileceğini belirtti.

Editör: Mevlüt Peker