İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinden dönen vatandaşların yolculuklarının başladığını ve trafik yoğunluğunun arttığını belirtti.

BAYRAM TATİLİNDEKİ TRAFİK KAZALARI

Bakan Yerlikaya, bayramın ilk altı gününde gerçekleşen trafik kazalarında 48 vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade etti.

TRAFİK KURALLARINA UYUM ÇAĞRISI

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sürücülerin aşırı hız yapmamaları, emniyet kemerlerini takmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulundu.

24 SAAT KESİNTİSİZ DENETİM

Trafik polisleri ve jandarma ekiplerinin bayram tatili boyunca 24 saat esasına göre denetimlerine devam ettiği belirtildi.

11 NİSAN TRAFİK DENETİM RAPORU

11 Nisan Perşembe günü, 635 trafik kazası meydana geldi, 391.472 araç denetlendi. Bu denetimlerde 23.813 araca hız ve radar işlemi, 23.886 araca ise diğer işlemler uygulandı.

BAYRAMIN İLK 6 GÜNÜNDEKİ TOPLAM TRAFİK İSTATİSTİKLERİ

Bayram tatilinin ilk altı gününde toplam 3706 trafik kazası yaşandı, 48 vatandaş hayatını kaybetti, 6184 vatandaş yaralandı. Bakan Yerlikaya, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

HAYATLA YARIŞILMAZ MESAJI

Bakan Yerlikaya, yolculukların insanları sevdiklerine kavuşturmak için olduğunu, ayrılıklara neden olmaması gerektiğini vurgulayarak, "#HayatlaYarışılmaz" ve "#TürkiyeninHuzuru" etiketlerini kullandı.

Editör: Mevlüt Peker