İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ taktikleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet ve siyasilere yönelik "oyun kurmaya" çalışanların oyunlarını ve tuzaklarını yerle bir edeceklerini belirtti.

Ankara Emniyet Mudurlugu 15052024 1

SUÇ ODAKLARINA KARŞI KARARLILIK

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde dün olduğu gibi bugün de organize suç örgütleri, şehir eşkıyaları, uluslararası kartel haline gelmiş zehir tacirleri, uluslararası örgütlenmiş göçmen kaçakçıları ve yabancı istihbarat servisleriyle irtibatlı illegal yapılara ve suç odaklarına göz açtırmadıklarını ve açtırmayacaklarını ifade etti.

Ankara Emniyet Mudurlugu 15052024

FETÖVARİ TAKTİKLERE KARŞI MÜCADELE

Bakan Yerlikaya, "Bu mücadelemizi kimler engellemeye çalışıyorsa, kimler FETÖVARİ gizli tanık taktikleriyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını istiyorsa, onların o düzenlerini de başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz." dedi.

Ali Yerlikaya Aciklama Aa 34

KURUMLARDAKİ YAPILANMALAR

Hangi kurum içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet ve siyasilere yönelik bir yapılanma varsa sonuna kadar gidip, o yapıları belirleyip adalete teslim edeceklerini vurgulayan Yerlikaya, şunları kaydetti: "Mülkiye müfettişlerinin ilgili raporu kısa süre içinde tamamlanacak. Atılan her adımı, telefon kayıtlarını tek tek inceliyorlar. Hazırlanan bu raporu en ince ayrıntısına kadar kamuoyuyla da paylaşacağız. Ve gereğini yapacağız. Aziz milletimiz müsterih olsun. Nasıl bölücü terör örgütü ve FETÖ ile mücadelede hainlerin inlerine kadar girdiysek, bu suç odaklarını da saklandıkları her delikten bulup çıkartacağız."

Ankara Emniyet Mudurlugu 15052024 2

SOSYAL MEDYA DESTEKLİ SALDIRILAR

Yerlikaya, "Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize, sosyal medya destekli 'oyun kurmaya' çalışıyorsa, onların oyunlarını da kurdukları tuzaklarını da yerle bir edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara Emniyet Mudurlugu 15052024 3

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmada adı geçen ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 3 polis müdürü gözaltına alınmıştı. Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında açığa alınan Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı’nın evinde savcılık talimatıyla arama yapılmıştı.

Savcilik Talimat Vermisti Ayhan Bora Kaplan Suc Orgutune Yonelik Operasyonda Cok Sayida Suphe 5 Mart 2

BAHÇELİ'DEN SERT AÇIKLAMALAR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğündeki bazı emniyet görevlilerinin açığa alınmasına değinerek, "MHP, AK Parti ve Cumhur İttifakı’na komplo" nitelendirmesinde bulunmuştu. Bahçeli, Ankara Emniyeti'ndeki üç ismin görevden alınmasını kastederek, "Bugünlerde iç işgal cephesinde toplanıp, aynı zamanda emniyet ve yargı içine yuvalanmış soysuz ve kripto çetelerin yeniden Türkiye üzerinde hesap yaptığı görülmektedir." demişti. Bu girişimlerin "ağır sonuçları" olacağını belirten Bahçeli, "akıbetleri için 15 Temmuz gecesine dikkatle bakmaları ikaz ve ihtarımdır." ifadesini kullanmıştı. Bahçeli, “Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir, nitekim hedef Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye’dir. 17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin, göz yumarsak gözümüz çıksın, eyvallah edersek de kanımız kurusun” yemini etmişti.

Devlet Bahceli Tbmm Grup 01052024 Aa (4)

NE OLMUŞTU?

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütünün iki numarası ve davanın gizli tanığı firari Serdar Sertçelik'in Ankara İl Emniyet Müdürlüğü hakkındaki iddiaları üzerine 6 Mayıs'ta soruşturma başlatılmıştı. Gazeteci Erk Acarer'e konuşan Sertçelik, Ankara Emniyeti'nde görevli polislerin baskısıyla 'gizli tanık' olduğunu ve ifadesinin içeriği konusunda baskı ve yönlendirmeye maruz kaldığını öne sürmüştü.

Ankara Emniyet Mudurlugu 15052024 4