Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye'nin diplomatik ilişkilerinin başlamasının 100. yılı anısına gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ilk durağı olarak İstanbul'a geldi. Cumhurbaşkanı'nı taşıyan uçak, yerel saat ile 11.58'de İstanbul Havalimanı'na indi. Karşılama töreninde İstanbul Valisi Davut Gül, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz ve Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen hazır bulundu.

Almanya Cumhurbaskani Frank Walter Steinmeier 22042024 Aa (3)

Almanya Cumhurbaskani Frank Walter Steinmeier 22042024 Aa (2)

SİRKECİ GARINDA PROTESTO

Ziyaretin bir parçası olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Sirkeci Garı'nı ziyaret eden Steinmeier, burada bir protesto ile karşılaştı. Almanya'nın İsrail politikasını protesto eden bir grup, "Katil Almanya Türkiye'den defol" ve "Soykırım suçlusu katil Almanya" sloganlarıyla Steinmeier'e tepkilerini gösterdi. Bu protesto, Almanya'nın Ortadoğu politikalarına olan eleştirilerin bir yansıması olarak dikkat çekti.

Almanya Cumhurbaskani Frank Walter Steinmeier Protesto 22042024 Dha2

Almanya Cumhurbaskani Frank Walter Steinmeier Protesto 22042024 Dha1

TÜRKİYE PROGRAMI DEVAM EDİYOR

Almanya Cumhurbaşkanı'nın Türkiye ziyareti, İstanbul'un yanı sıra Gaziantep ve Ankara'yı kapsayacak şekilde devam edecek. Bu ziyaret, iki ülke arasındaki tarihi ve diplomatik bağları pekiştirmek amacı taşıyor. Steinmeier'in programında, bölgesel ve küresel meselelerde iş birliği ve diyalog olanakları ele alınacak.

Almanya Cumhurbaskani Frank Walter Steinmeier Protesto 22042024 Dha3

Almanya Cumhurbaskani Frank Walter Steinmeier Protesto 22042024 Dha4