Geçen hafta salı günü 1846 lira ile zirveyi gören gram altın, haftayı 1826 liradan tamamlarken, yeni haftaya da 1826 liradan başladı. Günün ilk dakikalarında ise yükselerek, 1829 liraya ulaştı.

DOLAR-EURO

Geçen hafta altın gibi rekor seviyeleri tes eden, dolar/TL bu sabah güne 28.72 civarında, yine tüm zamanların rekorunu kıran euro/TL ise 31.38 TL civarında başladı. 

İSLAM MEMİŞ RAKAM VERİP REKOR SEVİYEYİ AÇIKLADI

Ekonomi Analisti İslam Memiş ise bu haftan Borsa'nın kazandıracağını belirterek, altın ve doların ise alım fırsatı vereceğini söyledi.

BU HAFTA BORSA HAFTASI

Merkez Bankası’nınperşembe günü Kasım ayı faiz kararını açıklayacağını belirten İslam Memiş, "TCMB’den 250 baz puan faiz artırımı bekliyorum. Faiz kararı sonrasında döviz kurları, altın ve gümüş fiyatlarında hafif gerileme, borsa da ise yükseliş bekliyorum. Yani, bu hafta döviz ve altın değil, borsa 

DOLAR 45 LİRA OLACAK!

Doların geçen haftayı 28,67 lira seviyesinden tamamladığını hatırlatan İslam Memiş, "Dolar/TL kurunda yol haritamız aynı 29,70 lira seviyesi kapanış, 2024’de zirve 45 lira. Döviz ile ticaret yapanlar ona göre karar vermeli." dedi. 

GRAM ALTINDA ALIM FIRSATI 

Gram altının fizikî tarafta bin 875 lira seviyesinden kapanış yaptığını hatırlatan İslam Memiş, "1.850-1.875 lira aralığını takip edeceğim. Bu hafta yine alım fırsatı verir." dedi. Gram altın için "1.850 liradan 2 bin liraya giden bir yolculuğa hazırlanın" diyen İslam Memiş, "2024’de ilk hedefim 2 bin 500, devamında 2 bin 700 lira." tahmininde bulundu.

ALTIN BORÇLANMAYIN!

Yatırımcılara "Altın borçlanmayın!" uyarısı da yapan İslam Memiş, "Dolar karşısındaki her şeyden (altın, gümüş, euro, sterlin, bitcoin) alım için korkmam. Sepete eşit şekilde koyar beklerdim." tavsiyesinde bulundu. 
 

Editör: Şeyda Karaca