Altında son dakika hareketliliği... ABD Merkez Bankası'nın (Fed), faiz indiriminde gelecek yıl beklendiği kadar güvercin olmayabileceğine ilişkin endişeler ve artan kar satışlarıyla altın fiyatları geri çekildi. Bu gelişmelerle gram altın yeni güne sınırlı yükselişle başladı. Peki 11 Aralık altın, ONS, gram altın neden düştü, düşüyor? İşte detaylar...

ALTIN NEDEN DÜŞTÜ, DÜŞÜYOR BUGÜN? (11 ARALIK 2023)

Altın fiyatlarındaki son durum, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Son zamanlarda tarihi yükselişini sürdüren altının fiyatı, Fed Başkanı Jerome Powell'ın cuma günü yaptığı açıklamalarla etkilendi. Powell, Fed'in ekonomiyi gereğinden fazla yavaşlatma riski ile faiz oranlarını enflasyonu kontrol altına alacak seviyede yükseltmeme riskinin daha dengeli hale geldiğini belirtti. Bu açıklama, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasında sıkılaşmanın sona erdiği ve gelecek yıl faiz indirimine başlanabileceği beklentilerini güçlendirdi. Altın, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra ters bir rüzgarla karşılaşarak rekor bir düşüş yaşadı.

Altin 5

Akşam saatlerinde altın, gram bazında yüzde 2,22 değer kaybederek düşüş yaşadı. Bu gelişme sonrasında gram altının alış fiyatı 1.899 TL'den 1.881 TL'ye; satış fiyatı ise 1.916 TL'den 1.882 TL'ye geriledi.

Altin 4

Dünya Altın Konseyi tarafından yakın zamanda yapılan bir ankete göre, tüm merkez bankalarının yüzde 24'ü önümüzdeki 12 ay içinde altın rezervlerini artırmayı planlıyor.

Altin 3

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altının gramı  bugün bin 890 liradan geri alınırken aynı dakikalarda satış fiyatı ise bin 891 lirada bulunuyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR, KAÇ TL?

Çeyrek altın 5 Aralık 2023 Salı günü 3 bin 147 liradan geri alınırken, hafta sonu satış fiyatı ise 3 bin 196 lirada konumlanmış durumda.

Altin 1

CUMHURİYET ALTINI KAÇ LİRA?

Yüksek miktarda alım yapanların tercihlerinden olan cumhuriyet altını ise bugün 12 bin 962  liradan geri alınırken, 13 bin 158 liradan da satışa sunuluyor.