ABD Merkez Bankası FED’in Başkanı Jarome Powell’in faiz artırım sinyali ve sıkılşatırma adımlarına son verileceği mesajının ardından piyasalar hareketlendi. Ons altın tüm zamanların rekorunu kırdı.  2 bin 145 dolara kadar çıkan altının ons fiyatı, güne 2 bin 26 dolardan başladı.

GRAM ALTIN ZİRVEYİ KORUYOR 

Ons altındaki yükseliş iç piyasalarda gram altının fiyatını da uçurdu. Geçtiğimiz günlerde 1875 liraya kadar yükselerek yeni rekoru test eden gram altın 1.878,82 TL ile zirvedeki yerini koruyor.

KRİPTO PARADA SÜRPRİZ RAKAM

Altın sene başından bu yana %14 artarken, Bitcoin ise %150 civarında artış yaşadı. Dün akşam saatlerinde bitcoin Nisan 2022’den bu yana gördüğü en yüksek seviyeye ulaşarak 44 dolar oldu.

Yükselişin nedeni ABD’nin yakında Bitcoin’in daha geniş ticaretine izin vereceği umutlarına bağlanırken, kripto borsasında BTC bu yükselişle beraber piyasa değeri açısından dokuzuncu en büyük varlık olarak konumlandı. 

kripto para bitcoin ethereum pixabay-pexels (10)

BİTCOİN YÜKSELİŞ TRENDİNE GİRDİ

Kripto para 2020’deki neredeyse 69.000 dolarlık rekor değerinin oldukça altında kalsa da son 3 yılda yaşadığı değer kaybının ardından bu yükseliş, kripto endüstrisini sarsan büyük skandallar ve çöküşlerin bittiğine ve bir toparlanmaya işaret ediyor.

DOLAR/TL’DE REKOR SONRASI YATAY SEYİR

Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününe 28.89’un üzerinde başladı. Tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan dolar yatay seyrini sürdürüyor.  Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 28.80, en yüksek ise 28.94 seviyeleri görüldü. 

Euro ise aynı dakikalarda 31.25 lira ile yatay hareket ediyor.