İsrail-Hamas çatışması altına yönelimi artırarak, altın fiyatlarını son yedi ayın zirvesine çıkardı.

Önceki hafta 'en büyük haftalık yükselişini' gerçekleştiren ons altın 1,932.65 dolar seviyesine yükseldi.

Gram altın haftayı  1,725 TL'den kapatırken, güne ise 1,710 TL seviyelerinde başladı.

DOLAR-EURO NE KADAR OLDU?

Geçen haftayı 27.8699 TL 'den kapatan Dolar/TL kurunun haftanın ilk gününde alış fiyatı 27.8664 liradan, satış fiyatı ise 27.8735 liradan işlem görüyor.

%0.61'luk bir değişim yaşayan euroda ise yukarı yönlü bir hareketlilik gözleniyor. Bir önceki kapanışını 29.3847 TL'den yapan euro şu anda 29.3664 TL alış ve 29.4032 TL satış fiyatına sahip.

BORSADA PANİŞ SATIŞLARI BAŞLADI

Uzmanlar Orta Doğu'daki gerilimin altında tırmanışı sürdüreceğini öngörüyor. Yatırımcıların güvenli sığınağı altındaki yükselişin aksine, borsalarda ise panik satışları yaşanıyor. 

Satışların artması halinde endekste gözlemlenen 8,000-8,100 destek seviyesinin kırılması bekleniyor.  Özellikle küçük ölçekli, bireysel yatırımcılara hisse tercihinde dikkatli olmaları ve spekülatif hisselerden uzak durmaları tavsiye ediliyor.

borsa-istanbul-1

PETROL FİYATLARI ATAK YAPMAYA HAZIR

Geçtiğimiz aylarda üst süte indirimlerle sevindiren akaryakıt fiyatları, Orda Doğu'daki gerilimden nasibini aldı. Brent petrolün varil fiyatı 90.89 doları gördü. İsrail-Hamas çatışmasına İran'ın desteği, Hürmüz Boğazı'nda trafiğin etkilenmesi petrolün varilini yıl sonu tahminlerini de aşarak 150 dolara çıkarabilir.

Petrol piyasaları Orta Doğu'daki çatışmayı yakından takip ederken, OPEC + üyelerinin bu durumda arzı artırıp artırmayacaklarına göre fiyatlar belirlenecek.

Öte yandan petroldeki artış, akaryakıt fiyatlarına da yansıdı. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 2 lira 23 kuruş zam gelecek.

Editör: Şeyda Karaca