Altının gram fiyatı, güne yüzde 0,5'lik bir düşüşle başlayarak 2.410 lira seviyesinde işlem görüyor. Dünkü işlemlerde ons fiyatındaki artışa paralel olarak yükselen gram altın, günü 2.420 lira seviyesinden tamamlamıştı.

gram-altın-çeyrek-altın-artacak-mı

ÇEYREK VE CUMHURİYET ALTINI FİYATLARI

Piyasalardaki güncel verilere göre, çeyrek altın 4.020 lira, Cumhuriyet altını ise 16.020 lira fiyatla alıcı buluyor.

çeyrek-altın-gram-altın-fiyatları

ONS ALTININ GÜNCEL DURUMU

Altının ons fiyatı da gün içerisinde yüzde 0,2'lik bir düşüş yaşayarak 2.315 dolar seviyesinden işlem görüyor. Bu düşüş, global piyasalardaki genel eğilimlerle uyumlu bir şekilde gerçekleşiyor.

altin kuyumcu bilezik gram ceyrek yarim tam dha (7)

FED KARARLARI VE ETKİLERİ

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutma kararı aldı. Fed Başkanı Jerome Powell, faiz oranlarının beklenenden daha uzun süre yüksek kalabileceğini belirtti. Ayrıca Powell, bir sonraki politika hamlesinin faiz artırımı olmasının muhtemel olmadığını ifade etti. Bu açıklamalar, varlık fiyatlarında oynaklığın artmasına neden oluyor ve Fed'in ilk faiz indirimi tarihine ilişkin beklentileri öteleyerek altın fiyatlamalarını zorlaştırıyor.

Fed Baskani Jerome Powell 08032024 8

EKONOMİK VERİLER VE PİYASA BEKLENTİLERİ

Analistler, bugün yurt içinde ve Avrupa'da imalat sanayi için Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları, dış ticaret dengesi ve fabrika siparişleri verilerinin piyasaları etkileyebileceğini belirtiyor. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2.300 dolar ve 2.270 dolar seviyeleri destek, 2.350 dolar ve 2.400 dolar seviyeleri ise direnç noktaları olarak öne çıkıyor.

altin kuyumcu bilezik gram ceyrek yarim tam dha (6)

Editör: Mevlüt Peker