Ekol Haber’in özel haberine göre, hastasını ameliyat etmek için 60 bin lira isteyen doktor Ş.T., kendisine 30 bin lira vermeleri halinde vezneye ödeme yapmadan diğer 30 bin lirayı sileceğini (sisteme borcu yok kaydı girilerek) söylediği öğrenildi. Sonrasında bu ücret 'pazarlık' ile 20 bin liraya indi. Hasta İ.Ö.'nün oğlu L.Ö. ise parayı doktora teslim etmeden önce polise giderek şikayetçi oldu. Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheli Ş.T., kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık ve rüşvet suçlaması ile ilgili ifade vermek üzere adliyeye getirildi.

SERİ NUMARALARI ALINAN PARALAR ÜZERİNDE ÇIKTI

Polis ekipleri, L.Ö.'nün şikayeti ile ilgili tutanak tutarak, teslim edilecek paraların seri numaralarını not aldı. Daha sonra suç üstü baskın yapan ekipler, şüpheli Ş.T.'nin işyeri ve üstünde arama yaptı. Söz konusu aramalarda daha önceden görevliler tarafından seri numaraları alınan 20 bin lira ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, bu paranın haricinde başkalarından da alındığı değerlendirilen toplam 53 bin Türk Lirası tespit edildi ve paralara el konuldu. Aynı zamanda delil niteliği kapsamında şüphelinin cep telefonuna da el konulduğu öğrenildi.

REKTÖRLÜĞE YAZI YAZILDI

Soruşturma kapsamında, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörlüğüne yazı yazılarak hastane ameliyat veri sistemine ve vezne ödeme detaylarına dair bilgi talebinde bulunuldu. 

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Doktor Ş.T.'nin ifadesinde söz konusu suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Şüpheli, görevi nedeniyle delilleri gizleme ve karartma şüphesi ile çıkarıldığı Çanakkale 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Söz konusu suçlamaya ilgili delillerin toplanmasına yönelik çalışmaların da devam ettiği öğrenildi.

Editör: Halide Tonga