Muğla İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü JASAT Timleri, organize ve nitelikli suçlarla mücadele kapsamında nefes kesen bir operasyona imza attı. İnsanları 'Suriye'de görev yapan Amerikalı kadın askerim' diyerek dolandıran çete üyeleri gözaltına alındı.

1 MİLYON 950 BİN TL DOLANDIRILDI

Olay, Muğla'nın Ortaca ilçesinde oturan bir kişinin dolandırıldığı iddiasıyla jandarma ekiplerine ihbarda bulunmasıyla ortaya çıktı. Mağdur, sosyal medya üzerinden kendisini Suriye’de görev yapan Amerikalı kadın asker olarak tanıtan bir kişi ile tanıştı. Bir süre konuştuktan sonra çeşitli bahanelerle kendisinden para istendiğini belirten dolandırıcılık mağduru, farklı tarihlerde ve çeşitli miktarlarda olacak şekilde toplam 1 milyon 950 bin TL'yi dolandırıcılara kaptırdı. Dolandırıldığını anlayan kişi, bunun üzerine jandarma ekiplerine ihbarda bulundu.

Amerikalı Kadın Asker Dolandırıcılığı 3

43 KİŞİYİ DAHA DOLANDIRDILAR

Mağdurun, parayı yatırdığı 6 farklı hesap numarası üzerinden çalışmalarına başlayan jandarma ekipleri, İstanbul ve Çanakkale'de 23'ü yabancı uyruklu olmak üzere 26 şüpheliyi tespit etti. Araştırmalarına devam eden jandarma ekipleri tespit edilen 26 şüphelinin hesap hareketleri üzerinde yapılan incelemede, farklı il ve ilçelerde ikamet eden 43 kişinin daha aynı çete tarafından dolandırıldığını belirledi. Yapılan çalışmalarının sonunda 26 şüphelinin toplamda 55 milyon TL'lik vurgun yaptığı öğrenildi.

Amerikalı Kadın Asker Dolandırıcılığı 2

KISKIVRAK YAKALANDILAR

Şüpheliler ile ilgili incelemelerini tamamlayana jandarma ekipleri, düğmeye bastı. İstanbul ve Çanakkale'de düzenlenen operasyonlar kapsamında 21 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Şüphelilere ait 24 farklı adreste yapılan aramalarda; 22 adet cep telefonu, 22 adet sim kartı, 28 adet banka kartı, 3 adet hafıza kartı, 3 adet diz üstü bilgisayar, 1 adet post cihazı, 4 bin 230 dolar, bin 375 euro, 100 pound ve 18 bin 400 TL nakit para ele geçirildi. Gözaltına alınan 21 şüpheliden 19'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca şüphelilere ait olduğu belirlenen banka hesaplarına da bloke konuldu.

Amerikalı Kadın Asker Dolandırıcılığı 4

Editör: Ozan Barış Erim