Amerikalı yazar ve aktivist Jeffery Shaun King, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına verdiği tepkilerle gündeme gelmiş bir isim. 44 yaşındaki King, sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Dün gece, Texas'ta bulunan bir camiye giderek eşiyle birlikte Müslümanlığı seçtiğini duyurdu.

TEXAS'TA ANLAMLI BİR MERASİM

Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala Müslüman olan King, Texas'ta Valley Ranch Islamic Center'da düzenlenen bir törenle İslam dinini resmen kabul etti. "Bizim için unutulmaz bir gün oldu" diyen King, bu özel anları sosyal medya hesabından paylaşarak, yeni hayatına dair duygularını takipçileriyle paylaştı.

GAZZE'YE OLAN SEVGİSİNİ YİNELEDİ

King, yaptığı açıklamada, kalbinin Filistin ve özellikle Gazze halkıyla birlikte olduğunu belirtti. "Bu sabah, dünyadaki 1 milyarı aşkın diğer Müslümanlarla birlikte oruç tutuyor olacağım" ifadelerini kullanan King, İslam'a geçiş sürecini ve bu kararın ardındaki düşüncelerini anlattı.

JEFFERY SHAUN KING'İN YAŞAM YOLCULUĞU

Kentucky doğumlu King, eğitimini Georgia'daki Morehouse College'da tamamladı. Irkçı saldırılara maruz kaldığı lise yıllarının ardından, hak savunuculuğu faaliyetlerinde aktif rol aldı. Papazlık eğitimi alan ve bir kilisenin liderliğini yapan King, aynı zamanda "Siyahi Hayatlar Önemlidir" hareketine destek verdi. Gazetecilik ve siyasi yorumculuk yapan King, İsrail'in Gazze politikalarını eleştiren açıklamalarıyla tanınıyor.

Editör: Mevlüt Peker