Ekran Haber'in edindiği bilgiye göre, ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk’ün, yerel seçimlerde Mansur Yavaş aleyhine çalışan ve AK Parti adayı Mehmet Özhaseki’yi destekleyen bir firmaya pazarlık usulü ile 163 milyon TL’lik ihale verdiği ortaya çıktı. İhalenin Mansur Yavaş’ın bilgisi dahilinde verilip verilmediği, Öztürk’ün neden özellikle bu firmayı tercih ettiği bilinmiyor. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her fırsatta pazarlık usulü ihaleler nedeniyle iktidarı yolsuzlukla suçlarken, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından yönetilen ASKİ’nin de pazarlık usulü ihalelere başvurduğu ortaya çıktı. ASKİ’nin pazarlık usulü ihalede AK Parti’ye yakın bir firmayı tercih etmesi ise hem ABB içerisinde hem de CHP kulislerinde soru işaretlerine neden oldu. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı da şok eden ihale süreci ise şöyle gelişti. 

162 MİLYON TL’LİK SÖZLEŞME İMZALANDI

ASKİ, Haziran ayında Etimesgut İlçesi İstasyon Caddesi Atıksu ve Yağmursuyu Kollektör ve Şebeke Hatları Yapım işi adı altında bir ihale açtı. Pazarlık usulü yapılan ihale, 162 milyon 994 bin TL karşılığında Ateş İnşaat’a verildi. Firma ile 28 Temmuz’da da sözleşme imzalandı. Ateş İnşaat’ın AK Parti’ye yakın bir firma olduğunun ortaya çıkması ise ABB içerisinde şok etkisi yarattı. Kamu kurumlarına acil durumlarda başvurma yetkisi tanınan pazarlık usulü olarak da bilinen 21/B ihalelerinde kurum istediği firmaları ihaleye davet ediyor. Açık ihalenin aksine davet edilenler dışında herhangi bir firma ihaleye katılamıyor. ASKİ’nin CHP tarafından, “yandaş firmaların zengin edilme aracı” olarak tanımlanan 21/B maddesine dayanarak ihale açması soru işaretlerine neden olurken, ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk’ün AK Parti’ye yakın Ateş İnşaatı ihaleye davet etmiş olması da, CHP içerisinde başka bir tartışmaya neden oldu. 

ÖZHASEKİ’YE DESTEK YEMEKLERİ DÜZENLEMİŞTİ

Bingöllü Ateş Ailesi tarafından yönetilen Ateş İnşaat, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’nin adayı Mehmet Özhaseki’yi desteklemişti. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Eset Ateş, seçim kampanyası boyunca Ankara’da çok sayıda yemek düzenlemiş ve bu yemeklere Özhaseki de katılarak, seçmenlerden oy istemişti.

Editör: TE Bilisim