İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 6'lı masadan kalkmasının ardından gözler masadaki diğer siyasi partilere çevrildi. Ankara'da gün boyu hareketli saatler yaşanırken siyasi partiler değerlendirme toplantılarının ardından kritik bir zirve gerçekleşiyor.

5 LİDER TOPLANDI

Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilen zirvede Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi liderleri bir araya geldi.

2 BAŞKAN AKŞENER İLE GÖRÜŞECEK

Kritik zirve öncesinde CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesini onayladı.

İYİ PARTİ’DEN “KAPI HALA AÇIK” AÇIKLAMASI

Başkentte İYİ Parti kanadında da hareketli anlar yaşanıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de partili belediye başkanlarıyla buluştu. İYİ Parti lideri Akşener'in 6'lı masadan kalkması sonrası partiden art arda dikkat çeken açıklamalar geliyor. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, "Biz masadan kaldırıldık diyebiliriz" diye konuştu. Grup Başkanvekili Erhan Usta "6'lı masa ilk baştaki çalışma ilkelerine geri dönerse kapı hala açık." açıklamasında bulunurken Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez ise "Biz masadan kalkmadık masadan kalkan 5 kişi var." ifadelerini kullandı.

AKŞENER, İMAMOĞLU VE YAVAŞ'I ÖNERMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı masanın 12'nci toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerini önerdiğini açıklamıştı. "Görüş ve önerilerimiz kesin bir biçimde reddedildi. Bu aşamada 6'lı masa bir ortak akıl platformu olmaktan çıktı.'' diye konuşan Akşener, partisinin bir dayatmaya mecbur bırakıldığını söyleyerek ''Buna boyun eğmeyiz." dedi. İYİ Parti lideri, İmamoğlu ve Yavaş'a da "Millet sizi göreve çağırıyor." diye seslenmişti.

Editör: TE Bilisim