Ankara'nın Mamak ilçesinde, tüketime uygun olmayan yaklaşık 9 ton süt ve şarküteri ürününe el konulduğu büyük bir gıda operasyonu gerçekleştirildi.

"ALO 174 GIDA HATTI" İHBARIYLA OPERASYON BAŞLADI

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün "Alo 174 Gıda Hattı"na gelen bir ihbar üzerine harekete geçti. İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün de desteğiyle Mamak ilçesi Abidinpaşa Mahallesi'nde bir işletmeye operasyon düzenlendi.

ELE GEÇİRİLEN ÜRÜNLER VE SAHTE ETİKETLER

Operasyon sırasında, çoğu küflenmiş veya bozulmuş ve üzerlerinde zorunlu etiket bilgileri bulunmayan 6889 kilogram kaşar peyniri, 1575 kilogram bitkisel margarin ve 257 kilogram sucuk ele geçirildi. Ürünler hemen imha edilirken, işletmede ayrıca piyasaya sürülmeden ürünlere yapıştırılmak üzere hazırlanan 12.500 sahte etiket de bulundu.

YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA VE BAKANLIĞIN AÇIKLAMASI

Ele geçirilen sahte etiketlerin, ürünlere yapıştırılarak piyasaya sürülmek üzere hazırlandığı tespit edildi ve konuyla ilgili derhal soruşturma başlatıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, geçen yıl gerçekleştirilen 1 milyon 300 binin üzerinde denetimde 18.948 işletmeye idari para cezası uygulandığını belirtti. Bakan Yumaklı, vatandaşların sağlığı ile oynayanlara karşı kesin ve net mücadele edileceğini vurguladı.

TOPLUM SAĞLIĞI İÇİN KESİNTİSİZ DENETİM

Bu operasyon, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gıda güvenliği konusunda gösterdiği titizliği ve toplum sağlığını koruma konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Vatandaşların sağlığıyla oynayanlara göz açtırılmayacağı mesajı net bir şekilde verildi.

Editör: Mevlüt Peker