Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında, Çankaya ve Sincan'da 2 Mayıs 2024 tarihinde operasyon düzenlendi. Yapılan çalışmalarda 18'inci ve 19'uncu yüzyıla tarihlenen Osmanlı Devletinde ölçü/tartı birimi olarak kullanılan, metal/taş özellikte bulunan ve kuyumcular tarafından altın ve değerli madenlerin ölçü tartımı için kullanılan 649 adet dirhem ele geçirildi. 

Ankara Kom3 7 Mayis

GELİN BAŞINDAN MÜHÜRLÜ YÜZÜĞE ÇEŞİTLİ OBJELER ELE GEÇİRİLDİ
Ayrıca Osmanlı'da iğneden ipliğe bütün özellikleriyle bir sanat ürünü olan Anadolu kadınlarının düğün törenlerinde kullandıkları 2 adet gelin başlığı, gelin başlıklarını süslemek amaçlı kullanılan 17 adet muhtelif süs eşyası, İran motifleriyle bezenmiş 2 adet etnik tabak, Osmanlı dönemine ait üzerinde çeşitli figürler bulunan sini, hamam tası, lenger tabak ve tas, Türkmen işi akik taşlarla bezeli kallavi boy, taşı mühürlü yüzük, Osmanlı Dönemine ait tekke işi 2 adet sancak alemi, Antik Yunan, Roma dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 8 adet sikke ve 3 adet obje ile Osmanlı dönemi günlük yaşamında kullanılan etnografik özellikleri bulunan muhtelif eşyalar, 1. Dünya Savaşı ve Çanakkale Savaşında kullanıldığı değerlendirilen Fransız Süngüsü ele geçirildi.  

Ankara Kom2 7 Mayis

BİR ŞÜPHELİ ADLİ MAKAMLARA SEVK EDİLDİ
Olayla ilgili bir şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Yaklaşık piyasa değeri 1 milyon liralık ürünlerin, suç unsurlarının nitelik ve değer tespitinin Anadolu Medeniyetleri Müze Müdürlüğü ve Etnografya Müzesi Müdürlüğü tarafından yapılacağı da belirtildi. 

Whatsapp Image 2024 05 07 At 16.51.05 (1)

Editör: Özden Atik