Ankara, Ramazan Bayramı tatilinin son gününde, özellikle şehirlerarası yollarda yoğun trafik akışına sahne oluyor. 9 günlük tatil süresince memleketlerine ve tatil bölgelerine akın eden vatandaşların başkente dönüşü, trafiği olumsuz yönde etkiliyor.

Ankara Trafik Tatil Donusu 14042024 Aa (3)

ANKARA-SAMSUN YOLUNDA UZUN ARAÇ KUYRUKLARI

Başkentteki trafiğin en yoğun olduğu noktalardan biri de Ankara-Samsun kara yolu. Burada, kilometrelerce uzayan araç kuyrukları gözlemleniyor. Sürücülerin sabırla ilerlemeye çalıştığı bu güzergahta, trafik akışının kimi zaman durma noktasına geldiği belirtiliyor.

Ankara Trafik Tatil Donusu 14042024 Aa (2)

DENETİMLER ARTIRILDI, CEZAİ İŞLEMLER UYGULANIYOR

Trafik ekipleri, şehrin ana giriş noktalarında ve kritik kavşaklarda denetimlerini artırdı. Kurallara uymayan sürücülere yönelik cezai işlemler uygulanırken, trafik güvenliğinin sağlanması için ek önlemler alınıyor.

Ankara Trafik Tatil Donusu 14042024 Aa (5)

AĞIR VASITALARA GEÇİŞ YASAĞI

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda, tatil dönüşü trafik yoğunluğunun hafifletilmesi amacıyla, belirli saatlerde kamyon, tır ve çekici gibi ağır vasıtaların Ankara dahil olmak üzere İstanbul'un kara yollarında seyirlerine izin verilmiyor. Bu yasak, özellikle 05.00'ten itibaren başlıyor ve sadece zorunlu hallerde gıda, çiçek, ilaç ve akaryakıt taşıyan araçlar için istisnalar getiriliyor.

Ankara Trafik Tatil Donusu 14042024 Aa (4)

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR VE MİNİMUM SEYAHAT ZAMANI

Ağır vasıtaların, mümkün olduğunca ana arterler dışındaki yollarda seyretmeleri teşvik ediliyor. Zorunlu durumlarda ana yollarda en az süreyle bulunmalarına izin verilen bu araçlar için alternatif güzergahlar öneriliyor. Bu önlemlerle, trafik akışının daha düzenli bir hale getirilmesi ve olası kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Ankara Trafik Tatil Donusu 14042024 Aa (9)

Ankara Trafik Tatil Donusu 14042024 Aa (7)

Ankara Trafik Tatil Donusu 14042024 Aa (6)

Ankara Trafik Tatil Donusu 14042024 Aa (8)

Editör: Mevlüt Peker