alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla 7 bin anne ve bakıcıya 325 avro destek verileceğini duyurdu. Avrupa Birliği destekli projeyle annelere 325 euro yardım yapılacak. Bu gelişmeyle birlikte kimlerin başvuru yapabileceği ve nasıl başvuru yapılacağı araştırılıyor.

325 Euro Yardım Başvurusu Ne Zaman Başlayacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, X hesabından yaptığı paylaşımda 7 bin anne ve bakıcıya 325 avro destek verileceğini duyurdu. Işıkhan, çalışma hayatının her adımında ve her anında kadınların yanında olarak, onları destekleyeceklerini belirttiği açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan anneleri destekleyerek kayıtlı istihdamda kalmalarını veya istihdama katılmalarını sağlayacak projemizin ikinci dönemi başlıyor. İş Pozitif kadın istihdam programımız başta olmak üzere kadınların istihdamına yönelik çalışmalarımız devam edecektir. SGK'den 7 bin anne ve bakıcıya 325 avro destek."

dolar-euro-düştü-mü-faiz-kararları-kaç

Avrupa Birliği destekli proje ile İstanbul, Ankara ve İzmir’de 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca 325 euro destek verilecek. 325 Euro yardım başvurularının başlayacağı tarihe ilişkin henüz bir bilgi bulunmuyor.

Annelere 325 Euro Yardım Başvuru Şartları Neler?

Annelere 325 euro yardım başvuru şartları araştırılıyor. Avrupa Birliği destekli projeden yararlanma şartları ve başvuru linki, SGK tarafından ilerleyen günlerde duyurulacak. Proje sayesinde hem anneler aldıkları maddi destekle istihdamdan kopmamış olacak hem de eğitimli ve sertifikalı çocuk bakıcıları istihdamı teşvik edilecek.

Editör: Nurseli Fırat