Önce Manisa’da, sonra Adana’da ve son olarak Bursa’da farklı noktalarda başlayan orman yangınlarıAntalya ve Muğla’dan gelen haberler izledi.

ANTALYA’NIN AKSU İLÇESİNDE ORMAN YANGINI

Antalya'nın Aksu ilçesi Hacialiler Mahallesi'nde orman yangını başladı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 helikopter, 2 uçak, 12 arazöz, 2 ilk müdahale aracı ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale edildiği bildirildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ettiği belirtildi.

Milas Orman Yangini 04062024 Iha2

MUĞLA’NIN MİLAS İLÇESİNDE ORMAN YANGINI

Muğla'nın Milas ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, Alaçamlar Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda saat 15.30 sıralarında yangın başladı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme ekipleri sevk edildi.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE

Yangın bölgesine karadan müdahale için 45 arazöz ve su tankeri, havadan müdahale için 5 uçak ve 4 helikopter gönderildiği öğrenildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun bir mücadele veriyor. Yangına müdahale sürerken, yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.