İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, teleferikte mahsur kalan vatandaşların kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ana kadar 19 kabinde bulunan 137 kişinin başarıyla tahliye edildiğini, 5 kabinde ise 29 kişinin tahliyesine devam edildiğini belirtti.

Antalya Teleferik Kurtarma Anlari 13042024 Aa (3)

KURTARMA OPERASYONUNA KATILAN EKİPLER

İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Kurtarma operasyonunda Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4, Jandarma Genel Komutanlığına ait 3 helikopter aktif olarak görev yapmaktadır. Ayrıca bölgeye AFAD, Jandarma, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, UMKE, sivil toplum kuruluşları ve itfaiye ekipleri sevk edilmiştir.” dedi. Bakan Yerlikaya, 607 arama kurtarma personelinin, 8 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 113 araç ve 6 ambulans ile desteklendiğini ifade etti. Kurtarma çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü vurgulayan Yerlikaya, gelişmeler hakkında kamuoyunun bilgilendirilmeye devam edileceğini söyledi.

Antalya Teleferik Kurtarma Anlari 13042024 Aa (2)

SAAT: 09.30

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X’teki kurum yöneticisi onaylı @AliYerlikaya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla, teleferikte mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için sürdürülen çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, asılı kalan 15 teleferik kabinindeki toplam 112 kişinin başarıyla tahliye edildiğini duyurdu.

Antalya Teleferik 17032024 Aa (11)

YOĞUN KURTARMA ÇABASI VE KAYNAKLAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın aktardığı bilgilere göre kurtarma operasyonlarında Sahil Güvenlik Komutanlığına ait dört helikopter aktif rol aldı. Bölgeye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Sosyal ve Belediyeler Hizmet Birliği Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), sivil toplum kuruluşları ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Antalya Teleferik 17032024 Aa (8)

OPERASYONDAKİ KAYNAKLAR

Kurtarma çalışmalarına katılan ekipman ve personel sayısı ise etkileyici: 543 arama kurtarma personeli, 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç ve 6 ambulans ile dronlar.

Antalya Teleferik 17032024 Aa (9)

BİLGİLENDİRME DEVAM EDECEK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kurtarma çalışmalarının her aşamasında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti. Bakan Yerlikaya, operasyonun, ilgili tüm birimlerin koordineli çabalarıyla sürdürüldüğünü bildirdi.

Antalya Teleferik 17032024 Aa (7)

Editör: Mevlüt Peker