Konyaaltı Balıkçı Barınağı'ndan ağlarını denize bırakmak üzere yola çıkan bir grup balıkçı, sabah saatlerinde umutla döndükleri limanda sürpriz bir manzara ile karşılaştı. Avladıkları balıkları toplamak için metrelerce uzunluğundaki ağlarını makara yardımıyla toplamaya başlayan balıkçılar, ağlarında balık yerine kilolarca denizanası bulduklarında şaşkınlık ve endişe yaşadı.

Antalya Balikci Aglari Denizanasi 12032024 Iha (6)

AĞLAR DENİZANASI DOLU DÖNDÜ

Denizanalarının ağırlığına dayanamayan ağlardan bazıları yırtıldı. Balıkçılar, ağlarından denizanalarını dikkatlice temizlemek için büyük bir çaba sarf etti. Olay, farklı bölgelerde ağ bırakan diğer balıkçıların da benzer durumla karşılaşmasıyla geniş bir alanı etkilediği anlaşıldı.

Antalya Balikci Aglari Denizanasi 12032024 Iha (1)

DENİZANALARI CEP TELEFONLARINA YANSIDI

Yaşanan bu olağanüstü durum, balıkçılar tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi. Görseller, denizanası popülasyonundaki ani artışa dair önemli bir gözlem sunarken, balıkçılar bu durumun avcılık faaliyetlerine olan olumsuz etkileri konusunda endişelerini dile getirdi. Balık yerine denizanalarıyla dolu ağların, deniz ekosistemlerindeki değişikliklere işaret ediyor olabileceği belirtiliyor.

Antalya Balikci Aglari Denizanasi 12032024 Iha (2)

Antalya Balikci Aglari Denizanasi 12032024 Iha (4)