Turizm cenneti Antalya, son iki gündür şiddetli sağanak yağış ve fırtınanın etkisi altında kaldı. Kepez, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu ve Döşemealtı olmak üzere kentin beş merkez ilçesinde etkisini gösteren yağışlar, günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Yağışlar sebebiyle yollar ve alt geçitler su altında kalırken, birçok ev ve iş yerini su bastı. Özellikle Muratpaşa Nüfus Müdürlüğü, yaşanan su baskını nedeniyle hizmet veremez hale geldi. Kepez Devlet Hastanesi'nde de su tahliye sistemlerindeki aksaklıklar nedeniyle laboratuvar hizmetleri aksadı.

Antalya Sel Felaketi Sonrasi Alt Gecit 14Subat2024 Dha 2

Antalya Sel Felaketi Sonrasi Alt Gecit 14Subat2024 Dha 3

ACİL DURUM İHBARLARI ART ARDA GELDİ

Kentteki olumsuz hava koşulları, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni de yoğunluğa boğdu. Sadece 8 saat içinde yaklaşık 1500 ihbarın alındığı merkezde, ihbarların büyük bir çoğunluğu ev ve iş yerlerini etkileyen su baskınlarından kaynaklandı.

Antalya Sel Felaketi Sonrasi Alt Gecit 14Subat2024 Dha 4

Antalya Sel Felaketi Sonrasi Alt Gecit 14Subat2024 Dha 5

TRAJEDİ: 2,5 METRE SU BİRİKİNTİSİNDE BİR CENAZE

Şiddetli yağışlar sonrasında Muratpaşa ve Kepez ilçelerini birbirine bağlayan Gıyaseddin Keyhüsrev Altgeçidi'nde dramatik bir olay yaşandı. Neredeyse tamamen suyla dolan alt geçitte, Halil Yıldız'a ait otomobilin içinde cenazesi bulundu. Suların bir miktar çekilmesinin ardından alt geçitte geriye sadece çöpler ve duvarda kalan 2,5 metre yüksekliğindeki su izi kaldı. Bu iz, yaşanan felaketin boyutlarını gözler önüne serdi. 2 kilometre uzunluğundaki alt geçit, suyun tahliye edilememesi nedeniyle ulaşıma kapalı kalmaya devam ediyor.

Antalya Sel Felaketi Sonrasi Alt Gecit 14Subat2024 Dha 6

Antalya Sel Felaketi Sonrasi Alt Gecit 14Subat2024 Dha 7

Antalya Sel Felaketi Sonrasi Alt Gecit 14Subat2024 Dha 8

Antalya Sel Felaketi Sonrasi Alt Gecit 14Subat2024 Dha 9

Editör: Mevlüt Peker