Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattında meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kazayla ilgili olarak 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Bakan Tunç, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın adli soruşturmayı titizlikle sürdürdüğünü belirtti.

Antalya Teleferik Operasyonu Tamam 13042024 Aa (3)

SORUŞTURMA DETAYLARI VE BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ

Bakan Tunç'un verdiği bilgiye göre, kazanın nedeni ve sorumlularının belirlenmesi amacıyla bir Cumhuriyet Başsavcıvekili ve bir Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda yoğun bir inceleme yapıldı. İncelemelerde, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve bir elektrik uzmanından oluşan bilirkişi heyeti de yer aldı. Yapılan olay yeri incelemesi ve keşif çalışmaları sonucunda, bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön raporda, teleferik hattındaki kritik arızaların detayları ortaya kondu.

Antalya Teleferik Operasyonu Tamam 13042024 Aa (2)

TELEFERİK KAZASININ NEDENLERİ AÇIKLANDI

Rapora göre, kazanın teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersizliği ve korozyona uğraması, ayrıca makara sistemlerinin hasarlı olması nedeniyle meydana geldiği belirlendi. Buna ek olarak, ilgili işletmenin acil eylem ve tahliye planının bulunmadığı da tespit edildi.

Antalya Teleferik Operasyonu Tamam 13042024 Aa (4)

GÖZALTI VE SORUMLULUK SÜRECİ

Bakan Tunç, soruşturma kapsamında, teleferik hattını işleten firma ile bu hattın bakım ve onarımından sorumlu olan firmanın sorumlu personeli ve çalışanlarının da içinde bulunduğu toplam 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Antalya Teleferik Operasyonu Tamam 13042024 Aa (7)

Editör: Mevlüt Peker