Antalya'nın Gazipaşa Havalimanı'nda bir yolcu uçağının lastiği iniş sırasında patladı. Olay, yolcuların güvenliği için hızlı bir müdahaleyle kontrol altına alınırken, uçak bakım için aprona çekildi.

CORENDON HAVAYOLLARI'NIN UÇAĞINDA KRİTİK ANLAR

Corendon Havayolları'na ait olan ve Köln'den kalkış yapan yolcu uçağı, Gazipaşa Havalimanı'na iniş yaptığı sırada lastik patlaması yaşadı. İnişin problemsiz tamamlandığı ve kısa süreli panik yaşanmasına rağmen tüm yolcuların güvenle tahliye edildiği bildirildi. Uçak, daha sonra gerekli bakım işlemleri için aprona alındı.

GAZİPAŞA KAYMAKAMLIĞINDAN AÇIKLAMA

Gazipaşa Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "Corendon Havayollarına ait Köln'den kalkan yolcu uçağı, Gazipaşa Havalimanında piste indikten sonra bir lastiği patlamış ve uçak pistin ortasında kalmıştır. Uçağın bütün yolcuları problemsiz bir şekilde tahliye edilmiştir. Uçağın pistten çekilmesi için Antalya Havalimanından destek beklenmektedir. Bugünkü diğer mevcut uçuşlarımız iptal edilmiş olup, uçuşlar Antalya'ya yönlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi. Bu olay, havalimanı operasyonlarında aksamalara neden olurken, ilgili ekiplerin olaya müdahalede bulunduğu ve yolcuların güvenliğinin sağlandığı vurgulandı.

Editör: Mevlüt Peker