Anthony Hopkins son 48 yıllık ayık geçen dönemini umut mesajıyla, hayranlarıyla birlikte kutladı. Anthony Hopkins’in 48 yıllık ayıklık döneminin her kilometre taşı aslında bir iyileşme yolculuğu.

Dünyaca ünlü efsanevi aktör Anthony Hopkins, sosyal medya platformu Instagram'daki hesabından paylaştığı içten bir video mesajıyla 48 yıllık ayıklığını kutlayarak alkolizmle mücadele edenlere umut ve cesaret verdi. "The Silence of the Lambs" ve "The Remains of the Day" filmlerindeki efsane rolleriyle hayran kitlesini inanılmaz seviyede büyüten 85 yaşındaki aktör, alkolle mücadele konusundaki kişisel başarısını kutlamak üzere 29 Aralık'ta sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı.

ANTHONY HOPKINS'TEN YENİ YIL MESAJI

Videoda, yılbaşı gecesi 86 yaşına girecek olan Anthony Hopkins, hayranlarını sıcak yeni yıl dilekleriyle selamladı. Büyük oyuncu Anthony Hopkins, "Mutlu Yıllar! İyi eğlenceler ve akşamdan kalma bir şekilde uyanırsanız beni hatırlayın" ifadelerini kullandı. Ayıklık yolculuğu hakkında uzun zamandır konuşan Anthony Hopkins, 48 yıl önce alkol sorunu için yardım istemesinin hayatını değiştirdiğini paylaştı.

ANTHONY HOPKINS’İN KARARLILIĞI BİR DÖNÜM VE DÖNÜŞÜM NOKTASI OLDU

Anthony Hopkins mesajında, 1975 yılında ayık olma kararını vermesine yol açan belirleyici bir anı hatırladı. Arizona'da bir otel odasında uyandığını ve oraya nasıl geldiğini hatırlamadığını anlatan Anthony Hopkins, o gün kendisine “Bunu durdurmalıyım, ya birini ya da kendimi öldüreceğim” dediğini ve o andan itibaren hayatının yeni bir anlam kazandığını vurguladı.

ANTHONY HOPKINS “ALKOLLE MÜCADELESİ” İLE BAŞKALARINI DA CESARETLENDİRMEK İSTİYOR

Anthony Hopkins, alkol bağımlılığıyla mücadele edenleri yardım aramaya teşvik etmek için platformunu sürekli olarak kullandı. Anthony Hopkins'in mesajı bir umut ışığı ve iyileşmenin mümkün olduğuna dair bir hatırlatma işlevi görüyor. Anthony Hopkins, "Eğlencenizi kıskanmıyorum ama unutmayın, yardım almanın da bir zamanı var" diyerek alkol bağımlılığıyla mücadele edenlere destek verdi.

Anthony Hopkins'in Yeni Yıl mesajı sadece alkolizme karşı kişisel zaferini kutlamakla kalmıyor, aynı zamanda değişimin olanaklarına ve yardım aramanın önemine dair güçlü bir kanıt olarak yankılanıyor. Anthony Hopkins'in hikayesi pek çok kişi için ilham kaynağı olurken, aktörün hem ekran önünde hem de ekran dışındaki etkisinin alkolle mücadele konusunda etkili ve yararlı olacağı değerlendiriliyor.

ANTHONY HOPKINS KİMDİR?

Olağanüstü oyunculuk yeteneğiyle eşanlamlı bir isim olan Anthony Hopkins, hem ekrandaki hem de sahnedeki dinamik ve güçlü performanslarıyla dünya çapında tanınıyor. 31 Aralık 1937'de Galler'in Margam kentinde doğan Anthony Hopkins, kendi kuşağının en saygın ve çok yönlü oyuncularından biri haline geldi. Anthony Hopkins’in Galler Kraliyet Müzik ve Drama Koleji'nde başlayan sanat yolculuğu, Londra'daki Kraliyet Dramatik Sanat Akademisi'nde devam etti.

İKONİK ROLLERİN MİRASI: ANTHONY HOPKINS

Anthony Hopkins'in çığır açan rolü "The Lion in Winter" (1968) filmindeki Aslan Yürekli Richard rolü oldu. "Kuzuların Sessizliği "nde (1991) Hannibal Lecter'ı tüyler ürpertici bir şekilde canlandırması onu süper starlığa taşıdı ve ona En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü'nü kazandırdı. Kariyeri, "Shadowlands" filminde canlandırdığı C.S. Lewis karakterinden "Hitchcock" filmindeki Alfred Hitchcock rolüyle büyük beğeni toplayan performansına kadar çeşitli rollerle bezendi.

ANTHONY HOPKINS: BİR AKTÖRDEN FAZLASI; ANTHONY HOPKINS’İN ÇOK YÖNLÜ YETENEKLERİ

Anthony Hopkins, oyunculuğun yanı sıra besteci ve ressam olarak da yetenekleriyle tanınıyor. Anthony Hopkins’in müziğe olan tutkusu, Johann Strauss Orkestrası tarafından seslendirilen "And The Waltz Goes On" bestesinde açıkça görülüyor. Anthony Hopkins’in sanatsal yetenekleri tuvale de uzanıyor; galerilerde sergilenen soyut resimleri yaratıcı dehasının bir başka boyutunu sergiliyor.

ANTHONY HOPKINS’İN İNSANİ ÇABALARI VE KİŞİSEL ZAFERLERİ: O BİR ŞÖVALYE

Anthony Hopkins'in ekran dışındaki hayatı da en az sinema kariyeri kadar dikkat çekici. Alkolizmle mücadelesi ve ayıklık yolculuğu konusundaki açıklığı pek çok kişi için ilham kaynağı oldu. Hayırseverlik çabaları arasında, özellikle sağlık ve sanatla ilgili olanlar olmak üzere çeşitli hayır kurumlarını ve davaları desteklemek yer alıyor. Sanata yaptığı hizmetlerden ötürü 1993 yılında Kraliçe 2. Elizabeth tarafından şövalye ilan edildi ve kültürel bir ikon olarak statüsünü daha da sağlamlaştırdı.

ANTHONY HOPKINS’İN SİNEMA VE ÖTESİNDE KALICI ETKİSİ

Anthony Hopkins, "The Two Popes" ve "Westworld "deki son performanslarıyla eleştirmenlerin beğenisini kazanarak film endüstrisinde zorlu bir varlık olmaya devam ediyor. Zanaatına olan bağlılığı ve oynadığı her karaktere dönüşebilme yeteneği oyunculuk dünyasında silinmez bir iz bıraktı. Ünlü kariyerinde ilerlerken Anthony Hopkins, direncin, yeteneğin ve insan ruhunun gücünün bir kanıtı olmaya devam ediyor.

Editör: Mevlüt Peker