AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak Nisan 2024? sorusu ile Açık Lise sınav sonucu sorgulama ekranı (aolweb.meb.gov.tr) konusu gündemde. Geçtiğimiz Mart ayında Türkiye genelinde liseyi açıktan tamamlamak isteyen öğrencilerin katılımıyla Açık Lise sınavı düzenlendi. Tüm öğrencilerin fiziksel olarak katıldığı sınav yüz yüze yapıldı. Aradan geçen süre zarfında ise tüm dikkatler sonuçlara çevrildi. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Böylece öğrenciler özellikle MEB tarafından yapılacak açıklamayı ve resmi açıklamaları yakından takip ediyor. 16-17 Mart tarihinde 3 farklı oturumda düzenlenen AÖL 2. dönem sınav sonuçlarına ilişkin detaylar haberimizin devamında...

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK NİSAN 2024?

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) 16-17 Mart’ta üç farklı oturumda düzenlenen sınavın sonuçlarını henüz erişime açmadı. Sonuçlarının 17 Nisan Çarşamba günü erişime açılacağı belirtilen sınava ilişkin detaylı bilgi paylaşılmadı. Öte yandan AÖL 2. dönem sınav sonuçlarının hangi saat diliminde açıklanacağı da bilinmiyor. Sınav sonuçlarının yarın en geç 13.00’a kadar adayların erişimine açılması bekleniyor. Sınav sonuçlarına ilişkin detaylar açıklandığında ekranhaber.com sitesinden sorgulama yapabilirsiniz.

Aöl Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak Nisan 2024 Açık Lise Sınav Sonucu Sorgulama Ekranı (Aolweb.meb.gov.tr) (1)

AÇIK LİSE SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI (aolweb.meb.gov.tr)

AÖL 2. dönem sınav sonuçlarını öğrenmek için adayların aolweb.meb.gov.tr adresine gitmesi gerekecek. Adaylar burada güvenlik kodu - kimlik numarası ve şifre bilgisini girdikten sonra sonuçları görüntüleyebilecek. Sorgulama işlemi için telefon, tablet ya da bilgisayardan yardım alınabiliyor. Giriş bilgilerini hatırlamayan adaylar ise e-Devlet aracılığıyla da sorgulama işlemini yapabiliyor. AÖL sınav sonuçları ekranında adayların doğru-yanlış cevap sayısı ve sınavdan elde ettikleri toplam puan yer alacak.

Editör: Mücahit Dere