ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun (ITC), tıbbi izleme teknolojisi şirketi Masimo'nun şikayeti üzerine Ekim ayında Apple'ın akıllı saatlerinin ithalat ve satışını durdurma kararı, Biden yönetimi tarafından veto edilmemişti. Kararın veto edilmesi için tanınan sürenin 25 Aralık'ta dolmasıyla birlikte Apple'ın en yeni akıllı saat modelleri olan Apple Watch Ultra 2 ve Watch Series 9'un ülkede satışı yasaklanmış oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Temsilciliği'nden (USTR) yapılan açıklamada, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun Apple'ın her ikisi de ABD'de bulunan Masimo ve Cercacor Laboratories'e ait iki patenti ihlal ettiğine karar verdiği hatırlatıldı.

Açıklamaya göre, dikkatli bir değerlendirmenin ardından ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun kararının bozulmamasına karar verildi ve karar artık nihai.

Ancak Apple kararı ABD Federal Temyiz Mahkemesi'ne temyize götürdü. Apple, kararı durdurma talebinde, saatlerin yeniden tasarlanan versiyonlarının Masimo'nun patentlerini ihlal edip etmediğinin belirlenmesi için ABD Gümrük ve Sınır Koruması tarafından yapılacak değerlendirmeyi beklemek üzere 12 Ocak'a kadar erteleme istedi.

Uluslararası ticari anlaşmazlıklardan sorumlu ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, Ekim ayında Apple Watch'un kan oksijen izleme özelliğinin Masimo'nun nabız oksimetresi patentlerini ihlal ettiğine karar vermişti.

Apple, 18 Aralık'ta patent anlaşmazlığı nedeniyle Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch Series 9'un mağazalarındaki satışını durduracağını açıklamıştı. Kan oksijen seviyesi okuma özelliğini içermeyen Apple Watch SE gibi akıllı saat modellerinin bu anlaşmazlıktan etkilenmeyeceği kaydedildi.

Editör: Mevlüt Peker