İkinci ara tatil var mı? Nisan tatili ne zaman başlayacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen ara tatil takvimi sonrasında 2. ara tatil tarihi belli oldu. Peki, okullarda 2. ara tatil ne zaman başlayacak ve bitecek?

Mebden Ara Tatil Karari Ogrencilerin Okul Suresi Degisiyor 14Subat2024

İkinci ara tatil araştırmaları, Şubat ayı ile birlikte hız kazandı. Baharın gelmesine yakın, ara tatil tarihleri araştırılıyor. Bu yıl Ramazan Bayramı da Nisan ayında gerçekleşecek. Yılda iki kez ara tatil yapan milyonlarca öğrenci ise, biraz dinlenmek ve derslerden uzaklaşmak için ikinci ara tatil tarihini merak ediyor. Ara tatilin olduğu hafta da Ramazan Bayramı’nın kutlandığı haftaya denk geliyor. Bu sebeple de ara tatilin iptal edilme ihtimali bulunuyor. Peki, nisan ara tatili ne zaman 2024, nisan ara tatili olacak mı? 2. ara tatile kaç gün kaldı? İşte detaylar..

Şubat Tatili

NİSAN ARA TATİLİ OLACAK MI?

Ara tatilin olduğu hafta da Ramazan Bayramı’nın kutlandığı haftaya denk geliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ikinci ara tatilin bayram haftasına denk gelmesi sebebiyle bu durumun zorlaşacağını söyleyen Tekin, “İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor.” demişti.

MEB Şubat Tatili

ARA TATİL KALKACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber’de yaptığı ara tatil ile ilgili açıklamasında, “Ara tatili kaldırmıyoruz, öyle bir şey gündemimizde yok. ‘Ara tatillerle ilgili anket yapılıyor’ şeklindeki yorumlar bunun işlevsel olup olmadığını içeren rutin bir değerlendirme. Buradan gelecek verileri değerlendiririz, ara tatillerle ilgili oturur karar veririz.

Kişisel olarak görüşüm şu; Türkiye farklı iklimlerin aynı anda yaşandığı bir ülke. ‘Bir ara tatil uygulaması yapacaksak eğer bunu bölgelerin iklim koşullarına göre tarihlerini revize edebiliriz’ ifadelerine yer verdi.

Şubat Tatili 1

NİSAN ARA TATİL NE ZAMAN 2024?

Milli Eğitim Bakanı takvimine göre 8-12 Nisan 2024'te ikinci ara tatil olacak. Ancak Ramazan Bayramı'na denk gelmesi ile birlikte tarihlerde farklılıklar oluşabilir.

MEB Şubat Tatili 1

2. ARA TATİL KAÇ GÜN OLACAK?

Ara tatil ne zaman? Ramazan bayramı ve ara tatil birlikte kaç gün tatil oluyor? Okulların ara tatile girmesiyle birlikte bayram tatilini birleştirmek isteyenler, tatilin kaç gün olacağını araştırıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı’nın birinci günü 10 Nisan Çarşamba gününe denk geliyor.

Üç gün sürecek Ramazan Bayramının son günü ise 12 Nisan Cuma günü kutlanacak. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı tarihlere göre öğrenciler, hafta sonu ile birlikte toplam 9 gün tatil yapacak. Ramazan Bayramı tatilleri hafta sonuna denk geldiği için öğrenciler ek olarak tatil yapmayacak. Ramazan Bayramı ile ikinci dönem ara tatili aynı tarihlerde uygulanacak.

Editör: Nurseli Fırat