Yarıyıl tatili bugün itibariyle başladı. Milyonlarca öğrenci bugün karnelerini aldı. Peki ara tatilde ödev vermek yasak mı? MEB 2024 ödev kararı ne oldu? Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatilinde ödev verilmesini yasakladı. Test çözme, özet çıkarma gibi çocukları tek bir alana yönlendiren tatil ödevleri yasaklılar arasında yerini aldı..

MEB Şubat Tatili

MEB Ödevleri Yasakladı

Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatili öncesinde okullarda ders yapılmayacağını duyurmuştu. Şimdi de Bakanlık, öğrencilere yarıyıl tatili süresince ödev verilmemesi talimatını içeren bir yazıyı okullara iletti.

MEB Şubat Tatili 1

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yasakladığı geleneksel ödevler yerine öğrenciler, kültürel, sanatsal ve spor etkinliklerine yönlendirilecek; ayrıca aileleriyle daha fazla zaman geçirmeleri teşvik edilecek.

meb_typ_okul_temizlik_personeli_2

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin İmzalı Yazı Gönderildi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili konusunda bilgiler içeren yazı illere gönderildi. Belgede, okullardaki eğitim öğretim faaliyetlerinin etkili, kalıcı ve verimli olabilmesinin, yıl boyunca öğrenci, öğretmen ve velilerin işbirliği içinde çalışmalarına bağlı olduğu vurgulanıyor.

Editör: Nurseli Fırat