Sadece birkaç ay öncesine kadar piyasada sıfır araç bulmak imkansız hale gelirken, ikinc el de ise fiyatlar sıfırla yarışır hale gelmişti. Ancak hükümetin aldığı önelemler işe yaradı. Otomobilde fahiş fiyata ağır cezalar geldi, hem sıfırda hem ikinci otomobilde fiyatlar düştü.

'Araç almanın tam zamanı' diyen galericiler yıl sonuna kadar yüzde 20'lik indirime işaret etti. 

Elazığ’da Galericiler Sitesi Başkanı Ahmet Yıldırım, araç alacak vatandaşların bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini söyledi.

'DÜŞÜŞ DEVAM EDEDECEK'

Piyasadaki araçların 200 bin liraya yakın gerilediğini belirten Galericiler Sitesi Başkanı Ahmet Yıldırım, ’’İkinci el piyasasının gidişatı durgun. Sıfır araçların bayilere gelmesi, kredilerin kapanması ve faizlerin yükselmesi tabii ki ikinci el piyasasını etkiledi. Şu anda araba piyasalarında yüzde 15 civarlarında bir düşüş var." dedi.

arac-almanin-tam-zamani-iha-ı12

'200 BİN CİVARINDA GERİLEME OLDU'

Yüzde 5'lik bir düşüş daha  beklediklerini söyleyen Yıldırım, "500 bin liraya koyulan araçlar, şu anda 400 bin lira civarına geriledi. Bundan bir yıl önce 500 bin liralık araç 1 milyon 200 bin lira civarlarına çıkmıştı, şimdi ise 200 bin lira civarında bir gerileme oldu. " ifadelerini kullandı.

arac-almanin-tam-zamani-iha-13

'ARAÇ ALACAKLAR İÇİN TAM ZAMANI'

Yıl başına kadar  araç piyasasındaki fiyat düşüşün devam edeceğine işaret eden Yıldırım, "Ocak ayından sonra ise piyasanın tekrar oturacağından eminiz. Araç alacaklar için tam zamanı. Araç alacak vatandaşlarımızın merdiven altı galericilerden değil, gerçek galericilerden almaları lazım. Esnaf olanlar araçların bakımlarını yapıp öyle vatandaşlara teslim ediyor’’ dedi.

Editör: Şeyda Karaca