Kişilerin şehir içi ve şehirlerarası yolculuklarda tasarruf etmesini sağlayan popüler bir 'araç paylaşım uygulaması' kullandı, kendi gideceği yere başka bir yolcuyu da götürdü fakat polis denetimine takılınca başına gelmeyen kalmadı... 'Korsancılık' yapmakla suçlanıp para cezasına çarptırılan o sürücü bakın neler anlattı?

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da yaşayan Ozan Arslan, geçtiğimiz hafta her zaman olduğu gibi aynı uygulamayı kullandı. Yanındaki yolcuyla birlikte Maltepe'den Kağıthane'ye doğru yola çıkan araç, bir süre sonra polis denetimine takıldı.

20 BİN TL PARA CEZASI

Kendi gideceği yere başka bir yolcuyu da götüren sürücü hakkında "korsan taşımacılık"tan işlem yapıldı. Aracı bağlanıp trafikte 2 ay men edilirken 20 bin lira da idari para cezası kesildi. Yolcuya ise bin 400 lira idari para cezası uygulandı.

'TEK MAĞDUR BEN DEĞİLİM'

Hem aracından olan hem de para cezasına çarptırılan Ozan Arslan, firma yetkililerine ulaşmak istedi ancak aldığı yanıtla şoke oldu. Firmanın arkasında durmadığını savunan Arslan, "Aradığımda 'kesinlikle bu cezayı ödeyemeyeceğiz hukuki olarak destek vermeyeceğiz' dediler" ifadelerini kullandı. Tek mağdurun kendisi olmadığını da belirten Arslan, şu sözlerle tepkisini dile getirdi:

"Şu anda bunu yapan yaklaşık 40 bin tane sürücü var. Onlarca arkadaş bu olayı yaşamış ve onlara dedikleri de şu; Bu yolcuyla sizin aranızda olan bir durum. Madem bizimle ilgilenmiyorsunuz neden bu illegal işi kamuoyuna yansıtıyorsunuz? Ya tamamen bitmeli, ya da insanlar ceza yememeli."

Editör: Site Yönetim