Yaz ayları geldi, sıcak havalar bunaltmaya başladı. Vatandaşlar ise serinlemek için sahil ve plajların yolunu tuttu. İstanbul'da ise sıcak havanın tadını çıkarmak isteyenler Florya'da bulunan İBB'ye bağlı BELTUR'un işlettiği Güneş Plajı'na geldi. Plaj girişine gelenler kapıya kilit vurulduğunu gördü. Ancak buraya gelenlerin hayalleri suya düştü.

halk-plaji-kapali-ozel-acik-gorsel-3

ÖZEL PLAJIN AÇIK OLMASI TEPKİ ÇEKTİ

Vatandaşlar, plaja geldiklerinde, "Plaj sezonu kapanmıştır, denize girmek tehlikeli ve yasaktır" tabelasıyla karşı karşıya kaldı. Ancak kirlilik gerekçesiyle kapalı olan Güneş Plajı'nın yaklaşık 300 metre ilerisinde bulunan ve 300 liralık giriş ücreti bulunan özel halk plajının açık olması ise tepkilere neden oldu.

halk-plaji-kapali-ozel-acik-gorsel-4

'SERİNLEMEK İÇİN GİRECEKTİK AMA MAALESEF'

Plaj kapısına geldiklerinde yaşadıkları hayal kırıklığını aktaran vatandaşlar, "Kirlilikten dolayı falan diyorlar ama çözemiyoruz. Burası kirliyse diğer taraftaki plajlar neden kirli değil?" diye sordu. Halk plajına gelen bir vatandaş ise "Ben de geldim kapalı gördüm şimdi girecektik. Serinlemek için denize girecektik, maalesef giremiyoruz şu an" diye konuştu.

halk-plaji-kapali-ozel-acik-gorsel-6

'BAŞTA BEN ŞİKAYET EDERİM'

İşletme sahibi ise kapalı olmasının politik nedenlerden dolayı olduğunu iddia ederek "Başta ben gider en büyük yere şikayet ederim, öyle bir şey yok. Hiçbir bakteri de yoktur ben buranın ölçümünü de yaptırdım" dedi.

halk-plaji-kapali-ozel-acik-gorsel-5

Kaynak: Ekran Haber