Evde bakım parası alan hak sahipleri, Aralık ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak merak ediyor. Peki, edvde bakım parası ne kadar? Zam gelecek mi? E-devlet evde bakım parası nasıl öğrenilir? İşte detaylar..

2023-aralık-yaşlı-engelli-bakım

Aralık Ayı Evde Bakım Parası Ne Zaman Yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılan evde bakım maaşı, aralık ayının kaçında yatırılacağı merak ediliyor. Ayrıca 2023 yılının bitmesine az bir zaman kalmışken, evde bakım maaşlarına da zam gelecek mi gelmeyecek mi tartışılan konular arasında yer alıyor. Binlerce hak sahibi vatandaş, her ay düzenli olarak alınan maaşın yatırılmasını bekliyor. 

evde-bakım-parası-maaş

Evde Bakım Parası Ne Kadar?

Evde bakım maaşı ödemeleri, Türkiye genelinde birçok ilde ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyor. İhtiyaç sahiplerinin derdine derman olan bu ödemeler, bakıma ihtiyacı olan yaşlı, engellilere yönelik verilen evde bakıma destek için veriliyor. Evde bakım maaşı 2023 Temmuz zammı ile 5 bin 98 lira olmuştu.

evde-bakım-parası-ne-zaman-yatacak

Ayrıca yüzde 40-69 engeli olana ödenen aylık 1875 liraya, yüzde 70 ve üzeri engeli olana 2 bin 811 liraya, engelli yakını aylığı 1874 liraya çıkmıştı. Ailelere çocuklarının bakımı için verilen sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde de artış yapılmıştı. Yeni yıl yaklaşırken vatandaşlar; Evde bakım maaşları artacak mı? gibi sorulara yanıt arıyor. Maaşların 2024 yılında güncellenmesi bekleniyor.

yaşlı-evde-bakım-engelli

Evde Bakım Maşı Sorgulama

Evde bakım parasını alanlar sms ve e-devlet aracılığıyla sorgulama yapabilir. 

evde-bakım-parası-kaç-tl

E-DEVLET EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA EKRANI

Editör: Nurseli Fırat