Ünlü futbolcu Arda Turan, yazışmalarda 20 bin doları kaldığını ifade ederken, borç para bulabilmek için tefecilere gitmek üzere olduğunu da dile getirdi. Halk Tv'nin haberine göre, aralarında çok sayıda Galatasaraylı futbolcunun da olduğu 20’yi aşkın kişiden 44 milyon doları toplamakla suçlanan Seçil Erzan ve beraberindeki kişilerin yargılandığı dava dosyasına giren WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı.

EN ÇOK PARAYI ARDA TURAN KAPTIRDI!

Bahsi geçen konuşma kaydı Arda Turan ile Seçil Erzan arasında geçerken, 12 sayfalık tutanağa göre, iddia edilen görüşme Turan tarafından kaydedilerek soruşturma dosyasına sunuldu. Kayıtlar, bir tür saadet zinciri olarak işletilen sisteme en çok para kaptıran ismin Turan olduğunu ortaya koydu. Buna göre; Turan, ilk olarak Erzan’a 3 milyon doları elden verdi. Verdiği bu paraya karşılık, 30-40 gün sonra Turan 1 milyon dolar "faiz geliri" elde edince, kısa sürede iyi bir gelir elde ettiğini düşünen Turan bu kez, galerici arkadaşı S.K.’dan 4 milyon dolar borç para aldı ve Erzan’a yine elden verdi.

SEÇİL ERZAN’A PARA VERMEK İÇİN ARSASINI SATTI!

Seçil Erzan Saadet zinciri için para istemeye devam edince, Turan bu kez Eyüp Sütlüce’de bulunan arsasını 4 milyon dolara satarak Erzan’a verdi. Son olarak ise Turan, Erzan’ın çalıştığı bankadan 33 milyon TL kredi çekerek yine aynı şekilde dolar olarak verdi. Turan’ın toplam zararı 7 milyon 500 bin dolar.

TURAN’DAN İSYAN: “BÜTÜN SERVETİM SENDEYDİ SEÇİL”

İkili arasındaki görüşmede Turan'ın birçok kez Erzan’a, kendisi ve arkadaşlarını dolandırdığı için “Ben sana dünya para getirdim. Seçil bütün servetim sendeydi ya. Ben ne yapacağım; karıma şimdi ne diyeceğim Seçil ya.” diyerek tepkisini gösterdiği görülüyor. Öte yandan 20 bin dolar parasının kaldığını söyleyen Turan “Çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını aldın ya. Benim şimdi 20 bin dolarım kaldı. Borçlarımı ben sana saydım. Tüm borçlarımı biliyorsun. Sende kredim var.” dediği ortaya çıktı.

ÇOCUKLARIMIN YÜZÜNE BAKAMIYORUM DEDİ

Turan, WhatsApp yazışmasında Erzan'a “Bana başka konuşmalar ve yazılı belgeler lazım Seçil.” dediği de belirtiyor. Çocuğunun yüzüne dahi bakamadığını söyleyen Turan, “Yarın ne yapacağım Seçil. Gideyim tefeciye filan faktoring…” ifadelerini kullanıyor.

DEPREM BAĞIŞI İÇİN BANKADAN KREDİ!

Turan, kendisini yanı sıra 4,2 milyon dolar ile sisteme en çok para kaptıran bir diğer isim olan Emre Belözoğlu’nun da durumuna işaret ederek şunları söylüyor: “Emre abi ne zorluklarla verdi. Adamın 1 lira parası kalmamış. Koskoca Emre Belözoğlu’nun ya… Adam 4.2 milyon dolar veriyor. Adam maaşını bağışlamış depremzedeler. Ya senden para istedim Seçil ya. ‘Bana bi 100.000 Euro ver de bağış yapayım’ diye. Millet 500 bin TL bağış yaptık diye dalga geçiyor. Sana yalvardım para ver insanlar zor durumda diye deprem bölgesine yardım yapalım diye…”