Kanal D'nin en çok izlenen dizisi olan Arka Sokaklar'da Komiser Ali'nin ayrılışının yankıları sürüyor. Dizide Komiser Ali karakterini canlandıran Alp Korkmaz'ın diziden neden ayrıldığı ile ilgili çok fazla iddia ortaya atıldı. Ancak Alp Korkmaz'ın Arka Sokaklardan sır gibi saklanan ayrılma nedeni belli oldu. Peki, Arka Sokaklar Ali neden ayrıldı?  

ARKA SOKAKLAR ALİ NEDEN AYRILDI?

Alp Korkmaz, Arka Sokaklar'dan sözleşmesi bittiği için ayrıldı. Daha önce dizide kavga ettiği için ayrıldığı iddia edilen Alp Korkmaz diziyle olan anlaşmasının bitmesi üzerine Arka Sokaklar'dan ayrıldı. Alp Korkmaz'ın diziden ayrılmasının nedeni, yapımcı Erler Film ile yeni sözleşme imzalamaması. Erler Film, Alp Korkmaz'a sunduğu düşük ücreti ne yazık ki yükseltmedi. Alp Korkmaz da bu nedenle diziden ayrılma kararı aldı. 

Alp Korkmaz-3

ALP KORKMAZ KİMDİR?

İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan, lise eğitimini ise Çanakkale'de tamamlayan Alp Korkmaz, Amerika'da üniversite eğitimine başlamıştır. University of South Florida Radyo Televizyon bölümünden mezun olduktan sonra oyunculuk kariyerine odaklanmak için New York'a gitmiş ve burada bulunan önemli Broadway müzikal okullarından biri olan Neighborhood Playhouse School of Theatre'da eğitim almıştır. 2006 yazında Türkiye'ye dönen Alp Korkmaz, henüz bir ay geçmeden Türker İnanoğlu tarafından keşfedilmiştir.

Alp Korkmaz-4

31 Temmuz 2006'da Kanal D'de yayınlanmaya başlayan Erler Film'in yapımcılığını üstlendiği "Arka Sokaklar" dizisinde Ali karakterini canlandırmıştır. 2010 yılında askerlik nedeniyle diziden kısa bir süreliğine ayrılmış, vatanî görevini 333. Kısa Dönem olarak Nisan 2010'da başlayıp Eylül 2010'da Bingöl'de tamamlamıştır. 18 Haziran 2021 tarihine kadar 15 yıl boyunca Erler Film’ın yapımı olan "Arka Sokaklar" dizisinde Keskin Nişancı Komiser Ali rolünü başarıyla canlandırmıştır.

Alp Korkmaz-1

Oyunculuğunun yanı sıra sinema kariyerine de atılan Alp Korkmaz'ın ilk sinema filmi 2009 yılında Ertekin Akpınar'ın yönettiği "Melekler ve Kumarbazlar" olmuştur. Ardından 2012 yapımı "Laz Vampir Tirakula" ve "Peri Masalı" adlı sinema filmlerinde de yer almıştır. 2011 yılında, "Arka Sokaklar" dizisindeki rol arkadaşı Özgür Ozan ile birlikte "Turkcell" reklamında da boy göstermiştir.