ŞÜPHELİLER GÖZALTINA ALINDI ANCAK...

Ekran Haberden Sare Kul’un haberine göre, Cinsel istismara maruz kalan I.Y., hamileliğinden ölü bir bebek dünyaya getirdi. Ardından yürütülen soruşturma kapsamında ise olayla ilgili bağlantısı olduğu düşünülen 5 kişi gözaltı alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Fakat daha sonra yapılan DNA testleri sonucunda bu kişilerin olay ile bağlantıları olmadığı tespit edildi. Şahıslar beraat etti.

OLAY FAİLİ MEÇHUL KALDI

Tüm bu araştırmalar sonucunda olay aydınlatılamadı, olay faili meçhul kaldı. 

JASAT OLAYIN ÜZERİNE GİTTİ

Kastamonu il Jandarma Komutanlığının Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), 2021 yılı başlarında faili meçhul olarak  kalan dosyayı yeniden ele alarak kapsamlı bir çalışma yürüttü. JASAT'ın çok yönlü yaptığı araştırmalar sonucunda elde edilen deliller doğrultusunda, S.U.(63) isimli şahsın olayın faili olabileceği tespit edildi. Bunun üzerine JASAT, Araç Cumhuriyet Savcılığı tarafından alınan izin doğrultusunda, 2009 yılında ölen bebeğin mezarını açtırarak kemik numunelerini ve şüpheli şahıstan alınan örneklerle Adli Tıp Kurumuna gönderdi.

JASAT KAPSAMLI ARAŞTIRMA YAPTI

Şüpheliden alınan DNA örneklerin eşleştirilmesi sonucunda ölen bebeğin biyolojik babasının S.U. (63) olduğu ortaya çıktı. S.U. yakalanarak gözaltına alındı. 12 yıldır faili meçhul olarak kalan olayın aydınlatılmasını sağlayan Kastamonu JASAT Dedektiflerine Sofçular köyü halkı ve İ.Y'nin yakınları memnuniyetlerini bildirdi.

Editör: TE Bilisim