Kırşehir’de yaşanan bir olayı yine JASAT(Jandarma Suç Araştırma Timi) aydınlattı. 2008 yılında Çiçekdağı ilçesi Harmanpınar köyü mevkiinde dere yatağında çoban köpeklerinin kazdığı yerden ayakkabı ve kemik parçalarıyla karşılaşması sonucu filmlere konu olacak araştırma ve inceleme süreci başlamış oldu. Öncelikle kemik parçalarının kimliği belirsiz bir erkek şahsa ait olduğu belirlendi.

JANDARMA GENİŞ ÇAPLI ARAMA BAŞLATTI

Adli Tıp Kurumunun kemik parçaları üzerinde yaptığı incelemede maktul şahsın küçük yaşlarda çocuk felci geçirdiği anlaşıldı. Akabinde Jandarma bölgede geçmişte çocuk felci geçiren kayıp şahısları araştırmaya başladı. Yapılan araştırmalar sonucunda 2006 yılında hakkında kayıp şahıs müracaatında bulunulan C.F isimli şahıs ve ailesi ile DNA karşılaştırması yapılarak maktulün kimliğinin C.F isimli kişi olduğu doğrulandı.

EKİPLER ŞÜPHELİYİ KISKIVRAK YAKALADI

Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan özel ekip ve JASAT tarafından dosya tekrar incelenerek bir çalışma planı hazırlandı. 1 senelik titiz çalışma sonucunda şahsın 2006 yılında alacak verecek meselesi yüzünden arkadaşları A.A ve M.T isimli şüpheliler tarafından öldürüldüğü belirlendi. 20.09.2022 tarihinde Ankara Sincan ilçesinde evine yapılan operasyonla yakalanan A.A. isimli şüpheli çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim