Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili harekete geçti.

55 ÇETE ÜYESİ TESPİT EDİLDİ

Polis, kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Yaklaşık 4 ay süren incelemelerin ardından Kocaeli'de 14, Samsun'da 1, Bursa'da 1 ve İstanbul'da 19 farklı adreste kilitli olmadığını tespit ettikleri kapıları açarak hırsızlık yaparak yaklaşık 8 milyon lira değerindeki ziynet eşyası ve para çalan kişilerin daha önceden hırsızlık suçlarından çok sayıda kayıtları bulunan ve 'Altın Kızlar' çetesinin gerçekleştirdiğini tespit etti. Çete üyesi olduğu tespit edilen 55 kişi belirlendi. Polis ekipleri, Kocaeli, İstanbul ve Kayseri'de operasyon düzenlerken, 25'i kadın 41 kişi gözaltına alındı. 14 şüphelinin ise işledikleri başka suçlardan dolayı cezaevinde olduğu öğrenildi.

41 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Yapılan aramalarda 3 ruhsatsız pompalı tüfek, 1 ruhsatsız tabanca, 2 kuru sıkı tabanca, 129 adet mermi, 18 kol saati, 17 çift altın küpe, 4 altın bileklik, 6 adet altın kolye, 5 altın yüzük, 21 bin 500 TL ve 300 Euro ele geçirildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 41 şüpheli burada tamamlanan işlemlerinin ardından Gebze Adliyesi'ne gönderildi.

'CEZAİ İNDİRİM İÇİN HAMİLELİK'

Gözaltına alınan kadın çete üyelerinin yakalanmaları durumunda cezai indirim alabilmeleri umuduyla hamile kaldıkları öne sürüldü. Adliyeye gönderilen bazı kadınların hamile, bazılarının ise kucağında bebekleri olduğu görüldü.

Editör: TE Bilisim