Ekran Haber'den Merve Ak'ın Haberine göre, Mersin'in Mezitli ilçesi Fatih Mahallesi Gmk Bulvarı Vipol Kavşağı'nda bir kişinin sakat kalmasına neden olan kazada kaçan otomobil şoförü İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalandı.

SAKAT BIRAKIP KAÇTI

Geçtiğimiz pazar günü gece saat 02:20 sıralarında bir araç karşıdan karşıya geçmeye çalışan A.A.'ya çarparak kaçtı. Kazada ağır yaralanan ve sol bacağı kopan A.A., sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen sol bacağı yerine dikilemeyen A.A. sakat kaldı.

OLAY YERİNDEKİ PARÇALAR İNCELENDİ

Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması, şüphelinin tespiti ve yakalanması amacıyla Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Ekiplerin olay yerinde bulunan dikiz aynası seri numarası ve kanlı tampon parçalarını incelemesiyle aracın hangi marka olduğu bilgisine ulaştı.

200 ARAÇ İNCELENDİ

Kaza tarihi ve saatine orantılı şekilde çok yönlü yapılan Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) çalışmalarında 200 araç incelendi. Saatler süren araştırmanın sonucunda şüpheli araç tespit edildi.

KAZA ÖNCESİ VE SONRASI GÖRÜNTÜLER

Polislerin kaza gününe ait PTS görüntülerini detaylı incelemesi sonucunda, aracın kaza öncesi görüntüsünde aracın sol dikiz aynasının görülürken kaza sonrası görüntüsünde aracın sol dikiz aynasının ve sol ön tampon kısmının kırık olduğu görüldü.

SUÇUNU KABUL ETTİ

Söz konusu kazaya karışan araca ulaşan ekipler, şoförünün ise Ö.İ. olduğunu tespit etti. Ekiplerce yapılan operasyonla yakalanan Ö.İ., gözaltına alındı. İlk ifadesinde suçunu kabul eden şüpheli, mahkemeye sevk edildi.

Editör: TE Bilisim