Tekirdağ'ın Süleymaniye ilçesine bağlı Çanakçı mahallesinde bir evden değeri 20 bin lira olan 1 jeneratör ve motorsiklet çalındı. Üç gün sonra yine aynı mahallede bu defa bir bağ evinin bahçesinde bulunan 1'er jeneratör, ilaçlama makinası, ağaç kesme motoru, matkap, budama makası ile 70 metre uzunluğunda plastik hortumun çalındı.

TAŞERON BİR FİRMADA ÇALIŞIYORLARMIŞ

Peş peşe hırsızlık olaylarının ihbarı üzerine Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Ekiplerce yapılan araştırma sonucunda, hırsızlık olaylarının bir taşeron firmada işçi olarak çalışan Y.K.,  F.Ç. ve E.K. isimli şahıslar tarafından gerçekleştirildiği belirlendi.

MALZEMELER EKSİKSİZ ELE GEÇİRİLDİ

Kimliklerinin belirlenmesi üzerine yapılan operasyonda hırsızlar, kullandıkları şantiye binasında kıskıvrak yakalandı. Yapılan aramalarda çalınan malzemelerin tamamı ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi.

TEK HIRSIZLIKLARI DEĞİL

Gözaltına alınan şüpheliler, ifadelerinde yaptıkları diğer hırsızlıkları da itiraf etti. Daha önce Naip Mahallesinde bir evden 900 kilogram demir parçasını çaldıkları ve hurdacıya bir miktarını sattıkları, kalanını ise şantiye binasında sakladıkları tespit edilirken şantiyede ele geçirilen yaklaşık 150 kilogram demir parçası sahibine teslim edildi. Yine aynı mahallede bir evden 65 inşaat kalıbı ve 60 kereste çaldıkları belirlendi. Malzemeler sakladıkları binada bulunurken tamamı sahibine teslim edildi.

Şüphelilerle ilgili işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim