Ekran Haber'in edindiği bilgiye göre, Trabzon'da veşitli yöntemlerle binlerce kişiyi tuzaklarına düşüren dolandırıcılar, şimdi de 'hukuk bürosu' adı altında  teslim almadığınız kargo veya iade ettiğiniz üründen dolayı 'icra takibi' yalanıyla dolandırıcılık olayları sayısında artış yaşandı.

46 BİN 440 TL DOLANDIRILDI!

Trabzon Düzköy ilçesinde, kendilerini Avukat S.K. ve E.G. ismiyle tanıtan kişiler, bir vatandaşı arayarak kendisinin 3 yıl önce iade ettiği ilaçlar yüzünden ilaç şirketinin kendisini icraya verdiğini ve belirli miktarlarda para göndermesi gerektiğini söylemeleri üzerine mağdur vatandaş şahısların verdiği hesaba toplamda 46 bin 440 TL para yatırmış ve bu şekilde dolandırıldı.

JANDARMA UYARILARDA BULUNDU!

Diğer olayda ise Şalpazarı ilçesinde bir vatandaşı telefondan arayan erkek sesli şahsın, kendisini Trabzon İcra dairesinde çalışan memur olarak tanıtarak “İlaç firmasına veya fabrikasına abonesiniz, bu firma tarafından size kargo gönderilmiş ve kargo ücreti alınamamış, bu sebepten dolayı  sizi icraya vermiş hakkınızda icra dosyası bulunmaktadır“ şeklinde 3.200 lira para istedi.. Vatandaş durumdan şüphelenerek hemen durumu ilgili kolluk birimlerine bildirdi. Dolandırıcılar ise hedefine ulaşamadı.

Öte yandan Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce vatandaşlar uyarıldı.

Editör: TE Bilisim