Ekran Haber'in edindiği bilgilere göre, Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir vatandaş kendisini polis olarak tanıtan kişilerce dolandırıldı. Dolandırıcılar vatandaşı arayarak, kendisi adına kredi çekildiğini ve kurtarılması için bir miktar para ve ziynet eşyalarını vermesi gerektiğini söyledi.

DOLANDIRILDIĞINI ANLADI JANDARMAYI ARADI

Dolandırıcıların söylediğini uygulayan vatandaş ise elindeki bir miktar para ve ziynet eşyaları bu kişilere verdi. Daha sonra dolandırıldığını anlayan vatandaş, soluğu jandarmada aldı.

ALTINLARI KUYUMCUDA NAKİTE ÇEVİRMİŞLER

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan titiz çalışma sonucu, dolandırıcılığı yapan şüphelilerin M.B, O.T ve İ.K isimli şahıslar olduğu belirlendi. Detaylı araştırma sonucu, şüphelilerin ziynetleri Bursa'daki bir kuyumcuda bozdurarak nakite çevirdiği tespit edildi.

PARANIN BİR KISMINI HARCAMIŞLAR

Yapılan operasyonla şüpheliler kıskıvrak yakalanırken nakite çevirdikleri paranın bir kısmını harcadıkları öğrenildi. Geriye kalan 55 bin 700 lira ise şüphelilerin üzerinden çıkarken, söz konusu para sahibine teslim edildi.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüphelilerden, O.T., adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken İ.K. ve M.B., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilisim