Ekran Haber'in edindiği bilgiye göre, İstanbul’da Kurban Bayramı’nın birinci günü akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur, Esenyurt’ta sele neden olmuş birçok ev ve iş yerini su basmıştı.

ALARM! Meteoroloji'den İstanbul için uyarı üstüne uyarı! 10 Temmuz 2022  hava durumu raporu: İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, yağmur ne kadar  yağacak?

Olay sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından selden etkilenen ev ve iş yerlerine nakdi yardım yapılacağı belirtilmişti. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ise söz konusu yardımların gerçekleştiği bildirildi.

Esenyurt'ta yağış sonrası meydana gelen selde 1 kişi hayatını kaybetti -  EvrenselValilikten yapılan açıklamada, Zarar Tespit Komisyonu tarafından blirlenen 114 konuta nakdi yardımların yapıldığı kaydedildi. Hasar tespit çalışmalarının devam edildiği hatırlatılan açıklamada 3 milyon 21 bin liralık ödeme gerçekleştiği belirtildi.

Ayrıca 98 vatandaşın da KYK Mahir İz Erkek Öğrenci Yurdunda misafir edilmesine devam
edildiği ifade edildi.

Valilikten yapılan açıklama ise şu şekilde:

“10 Temmuz Pazar günü meydana gelen kuvvetli sağanak yağış sonrasında Esenyurt ilçemizde Haramidere’nin taşması nedeniyle Yeşilkent ve Pınar Mahallelerinde su baskınından zarar gören ev ve iş yerlerindeki su birikintilerinin tahliye çalışmaları büyük oranda tamamlanmıştır. AFAD, İBB, Esenyurt Kaymakamlığı, Esenyurt Belediyesi, gönüllü kişi ve kuruluşlarımızın desteğiyle konut ve işyerlerinde tamir-bakım ve zarar gören vatandaşlarımıza psikolojik destek hizmetleri verilmekte, cadde ve sokaklarda oluşan birikintilerin temizlik çalışmaları devam etmektedir.Zarar Tespit Komisyonu tarafından 144 konutta “zarar tespit” çalışmaları tamamlanmış, işyerlerindeki tespit çalışmaları devam etmektedir.

Esenyurt'ta yağış sonrası meydana gelen selde 1 kişi hayatını kaybetti -  Evrensel
Yapılan tespitlerde azami 80.000 liraya kadar olan zarar ödemeleri, ilgililer adına Halk Bankasına yatırılmış ve gerekli bilgilendirilmeler yapılmıştır.
Bugün itibariyle devletimizce; zarar gören 144 konutun ilgilisine toplam 3.021.000 lira ödenmiştir. Barınma ihtiyacı olan 98 kişinin KYK Mahir İz Erkek Öğrenci Yurdunda misafir edilmesine devam edilmektedir.

AFAD Koordinasyonunda başlatılan çalışmalar İBB, Esenyurt Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Esenyurt Belediyesi, Defterdarlık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, Destek Afad Gönüllüleri, Sivil Toplum Kuruluşları (Kızılay ve İHH) ve mahalle muhtarlıkları işbirliğiyle sürdürülmektedir.

Görev alan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, çalışanlarına, gönüllü sivil toplum kuruluşlarımıza, gönüllülerimize ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz.
Taşkından zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, bütün hemşehrilerimizin tekrar bayramlarını tebrik ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim