Ekran Haber'den Başak Bilgin'in haberine göre, Kırklareli Pınarhisar'da, Kırklareli Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yazlık bir evden güneş paneli çalan hırsızlara yönelik operasyon düzenlendi.

3 FARKLI NOKTADA 720 SAATLİK KAYIT

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde yazlık evi bulunan M.Ş.A., ev ısıtmasında kullanılan ve piyasa değeri yaklaşık 25 bin lira olan 16 adet güneş paneli çalındı. M.Ş.A, jandarmaya şikayette bulunurken ekipler hırsızlık olayıyla ilgili çalışma başlattı. Bölgeye giriş ve çıkışları gören 3 farklı noktadaki kameralardan toplam 720 saat kamera kaydı ile plaka tanıma sisteminden şüpheli şekilde geçiş yapan yaklaşık 14 bin araç görüntüsünü inceledi.

ŞÜPHELİ BİR ARAÇ TESPİT EDİLDİ

İncelemeler neticesinde, olay bölgesine birkaç kez giriş-çıkış yaptıktan sonra Tekirdağ ili Çerkezköy istikametine giden gri renkli kapalı kasa panelvan türünde bir araçtan şüphelenildi. Aracın F.Ş. isimli bir kadının üzerine kayıtlı olduğu, kadının herhangi bir suç kaydı olmamakla birlikte aracın hırsızlık suçundan kaydı bulunan eşi H.Ş. tarafından kullanıldığını tespit edildi.

BELİRLENEN ADRESE OPERASYON DÜZENLENDİ

Jasat ekipleri, Tekirdağ ili Çerkezköy İlçesi Kızılpınar Mahallesinde düzenlenen operasyonla hırsızlık şüphelisi H.Ş. kullandığı araçla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli şahsın Jandarmada verdiği ifadede, hırsızlık suçunu aynı mahallede ikamet eden S.M. ve S.D. isimli şahıslarla birlikte işlediği anlaşıldı.

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

3 şüphelinin 16 adet güneş panelini sattığı tespit edilen M.K isimli şahsın adresine düzenlenen operasyonda, güneş panelleri alınarak sahibine teslim edildi. Yakalanarak gözaltına alınan 3 şüpheli ise adli makamlara sevk edildi. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

2021'DE 579 GÖZALTI

">

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığınca, değişen ve gelişen güvenlik ihtiyaçları çerçevesinde 2021 yılında modern kolluk uygulamaları ve yapay zekâ yeteneklerinden da faydalanarak sürdürülen çalışmalar neticesinde yıl içerisinde Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen toplam 168 hırsızlık olayının tamamı aydınlatıldı. Kişilere karşı suçların yanı sıra malvarlığı ve hırsızlık suçlarında %100 aydınlatma başarısı elde edilerek bu suçlara karışan toplam 579 şahıs gözaltına alındı.

Editör: TE Bilisim