Ekran Haber'den Sare Kul'un haberine göre, Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen ve nesli koruma altında olan, üreme dönemi 15 Nisan-15 Temmuz'da av yasağı başlayan inci kefalinin göç yolculuğu devam ederken jandarma, 10 binlerce yıldır devam eden bu yolculuğu gece gündüz denetliyor.

HAVALARIN ISINMASIYLA BAŞLADI

Dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan ve üreme döneminde suyun akışının tersine yüzerek, tatlı sulara göç eden inci kefalinin engel tanımayan yolculuk, havaların ısınmasıyla birlikte başladı.

ARALIKSIZ DENETİM

Bu göç yolculuğu görsel bir şölen sunarken Van İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Asayiş Bot ve Çevre Koruma Timleri, Erciş ilçesinde kaçak inci kefali avlayanlara karşı denetimler yaptı. Jandarmayla birlikte Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, emniyet, sahil güvenlik ve zabıta ekipleri de 7 gün 24 saat nöbet tutuyor.

JANDARMA TONLARCA BALIK VE AĞA EL KOYDU

Gece gündüz duraksamadan denetimlerini sürdüren Jandarma Asayiş Bot ve Çevre Koruma Timleri, kaçak balık avcılarına yönelik yaptıkları denetimlerde şu an kadar tonlarca balık ve metrelerce ağ malzemesine el koydu.



Editör: TE Bilisim